Srečujemo se pogosto, a decembrsko srečanje je za naš klub vedno pravi  praznik. Bliža se konec leta, seveda, a decembra imajo kar štirje naši člani in članice rojstni dan. In če naše srečanje obogatijo še tisti, ki nam pri naših projektih pomagajo, čeprav niso naši člani, če nas obiščejo tudi dobri prijatelji kluba, potem je vse jasno – povezani praznujemo lepe zgodbe.

Tudi tokrat smo se, kot veleva tradicija, zbrali na Domačiji Knez v Strunjanu, kjer nam je pri naši članici Mirjani, ki nas tudi izvrstno postreže, vedno lepo. Tokrat sta naše srečanje obogatila tudi dva prejšnja guvernerja – Nadja Pahor Bizjak, ki nas ima preprosto – rada in pride, da nas objame, in Radovan Pušnar, ki je s priznanjem razveseli lanskega predsednika Nelsona Šorgo.

Podelil mu je Mednarodno priznanje predsedniku kluba za izjemne dosežke v njegovem mandatu.  Napovedal je tudi priznanje za izjemno vodenje cone, ki ga bo prejel Igor Bordon, in nagrado Club Excellence, ki jo bo v imenu kluba prejela predsednica Tjaša Likar. Obe priznanji bo na naslednjem klubskem srečanju podelila guvernerka Breda Pečovnik.

Na družabnem srečanju Lions kluba Izola- Isola, natančno 16 dni preden bomo 31. decembra spet eno leto starejši, nas je nagovorila naša predsednica Tjaša Likar in nanizala naše dejavnosti minulega leta. Ni jih bilo malo, izpostavila pa je izredno uspešna koncerta Ujemi svoje sanje in nedavno akcijo Jan za Strunjan ter pri uresničevanju ciljev poudarila doprinos vseh članov in podpornikov. Seveda je nanizala tudi akcije, ki nas do konca mandata še čakajo in tudi teh ni malo.

Naš klub je vsako leto izjemno hvaležen vsem, ki pomagajo sooblikovati naše zgodbe, zato smo se jim oddolžili s priznanji in našim vinom Leonis, posebno, našo polnitvijo vina Zaro, ki ga imamo res le za posebne priložnosti.

Naš velik hvala gre:

Dirigentu Pihalnega orkestra Izola, Mirku Orlaču in dirigentu Pihalnega orkestra Marezige, Andražu Cenčiču, s katerima smo z njihovima združenima orkestroma priredili dva koncerta Ujemi svoje sanje in izkupiček – več kot 12 tisoč evrov namenili društvu Palčica Pomagalčica za izvenšolske dejavnosti otrok, ki si jih žal ne morejo privoščiti. Za izjemno sodelovanje smo se zahvalili tudi Larisi Štoka – naši Palčici in njeni desni roki, Keti Blažič. Oba koncerta sta vodila izjemna voditelja Iztok Gustinčič in Tomaž Klepač, ki sta s svojim vodenjem tema čudovitima dogodkoma dala pravo piko na i. Tudi njima gre naša zahvala.

Z zahvalo smo se spomnili tudi tistih, ki se našega srečanja niso mogli udeležiti: cvetličarke Nade Jerman iz Cvetličarne Mimi v Izoli, slaščičarke Daniele Gergeta iz slaščičarstva Cukerin v Izoli, Agnese Babič, organizatorke za kulturo Samoupravne narodne skupnosti Italijanov in podžupanje Izole, predsednika skupnosti in vinarja Robija Štule.

Vsi našteti so prijatelji našega kluba, ki s svojo donacijo – delom ali izdelki, obogatijo naše humanitarne zgodbe. Tudi tokat smo ob druženju v skrinjico vsi prisotni zbrali sredstva za dober namen. Namenjamo jih za družini iz Izole, ki jima je požar uničil stanovanje.

Naj bo novo leto spet lep čas, za ustvarjanje  novih zgodb. Vse dobro v imenu našega kluba vsem, ki nas spremljate in nam pomagate, da povezani pišemo lepe zgodbe.

Povezani praznujemo lepe zgodbe

Dodaj odgovor