WP_20150312_006

Zveza Lions klubov Distrikt 129 Slovenija je na Brezovici organizirala seminar O Lionizmu. Na seminarju nas je najprej pozdravil guverner Jurij Šarman, ki nam je predstavil Program Lionizma. Skozi letošnje guvernerjevo geslo “S spoštovanjem za ljudi” in geslo mednarodnega predsednika “Krepimo ponos” nam je predstavil kodeks Lionistične etike, področja dela in projekte. Sledil mu je Zdenko Podlesnik, pooblaščenec za koordinacijo projekta »Viški hrane«, ki je spregovoril o Lionizmu v svetu in nas na zanimiv ter aktiven način popeljal skozi zgodovino Lionizma v svetu in pri nas.

Slavko Stošicki, prejšnji guverner in pooblaščenec za razvoj Lionizma v Srbiji, nam je predstavil Jaz sem Lion in nas navdahnil s fotografijami iz Libanona. Lorena Hus, prejšnja guvernerka in koordinatorka razvoja GLT, je iz nas ob temi Lionsi in dobrodelnost zvabila tako nasmešek kot tudi kakšno solzico.

Vsi govorniki so nam s svojo srčnostjo in žarom v očeh predstavili zakaj smo Lioni in kaj je naše poslanstvo ter ponos. Izobraževanja so se seveda udeležili tudi člani Lions kluba Izola – Isola.

Kot novi članici mi je udeležba na seminarju pomenila pomemben vpogled v delo in poslanstvo Lionizma. Ko sem prejela povabilo v Lions klub sem ga z veseljem sprejela predvsem ker sem preostale člane prepoznala kot srčne, aktivne in pripravljene na nesebično pomoč tistim, ki jo potrebujejo.

Priznam, da se v sam Lionizem nisem spuščala preveč. Lions klub Izola-Isola sem prepoznala kot ekipo ljudi s katero bomo lahko pomagali ljudem v lokalnem okolju. Po udeležbi na seminarju s pregledom zgodovine Lionizma in “vitezov teme” sem se našla v letošnjem geslu mednarodnega predsednika Joe Prestona: “Krepimo ponos”. Če sem bila pred seminarjem ponosna, da sem članica Lions kluba Izola – Isola, lahko rečem, da sem po seminarju ponosna da sem del Lions družine. Družine, ki trenutno obsega 207 držav in skoraj milijon in pol članov po svetu.

Novi člani, nove zgodbe