Druge beseda kot »družina« skorajda ne morem uporabiti. Ko spet po dolgem času zagledaš ljudi, ki živijo na drugem koncu Slovenije, jih objameš in si vesel, da si skupaj in dihaš isto energijo in z veseljem počneš iste stvari …to je družina. Velika. In lepa. In lepi so bili tudi trije dnevi 15. Konvencije oziroma 19. zbora članov Zveze Lions klubov, distrikta 129, Slovenija. To, da so vse dogajanje organizirali Primorci pa je, brez lažne skromnosti, srečanju dodalo šarm, ki ga premore Mediteran: odprtost, lahkotnost in brezhibnost, ki teče kot namazana in z nasmehom. Lions klub Vogrsko, matični klub novo izvoljenega guvernerja Branka Dolenca, si zasluži pohvalo in velik objem.

Takšna druženja so seveda namenjena izobraževanju novih klubskih predsednikov, tajnikov in zakladnikov, a zagotovo ne škodijo niti tistim, ki imajo v vrstah Lionizma daljšo kilometrino in že zaključene mandate. Pomemben je duh srečanja, ko se prepletejo energije ljudi, ki čutimo in delujemo na istih frekvencah – ljudi, ki Pomagamo.

20150529_163903

Predavanja nekdanjih guvernerjev in guvernerk in drugih vidnih članov distrikta ali kabineta guvernerja, se dotikajo praktičnega življenja in vodenja kluba, vrednot Lionizma, v pogovorih z ljudmi, v srečanjih, neobveznem klepetanju pa vsi izmenjujemo nove ideje in plemenitimo svoje izkušnje. Lions klub Vogrsko in drugi klubi te cone so prekosili sami sebe: nastanjeni smo bili v Hotelu Perla v Novi Gorici, kjer so bila tudi vsa predavanja in obe razstaviPlakat miru 2014/15 in Fotografski Lions natečaj. Ob zaključku prvega, petkovega dne predavanj, so nas z avtobusi peljali v Vinsko klet dobrovo V Goriških Brdih, kjer so nas pričakali s pršutom in vinom, s šansoni nas je pobožala igralka Lara Jankovič, kasneje pa smo se dodobra naplesali ob zvokih imenitnega dueta po imenitni večerji. Drugi večer našega druženja je bil spet kulturno obarvan, saj smo se odpeljali na Grad Kromberk, kjer je Big band Nova svoje glasbene interpretacije skupaj z gosti-solisti, posvetil Elvisu Presleyu. In ob povratku druženje še dolgo v noč, v mestu, ki je sicer imelo svoj Praznik vrtnic, a smo mu malo žara …s plesom kar tako, na ulici, dodali kar mi . Psst, ne povejte tega nikomur J

Lions klub Izola-Isola je mlad klub, a v vrstah slovenskih Lionsov, že dobro prepoznaven. Naš predsednik Igor Bordon je bil upravičeno ponosen na svoj klub. V predavanju o odnosih z javnostmi, pooblaščenke guvernerja, Maje Krušič Šega, je Igorju pripadlo zadnjih 15 minut njenega predavanja, v katerem je prav naš komunikacijski model predstavil kot »primer dobre prakse«.

20150531_131030

Pohvalila nas je tudi pooblaščeka guvernerja za Plakat miru, Darja Delavec, in premierno zavrtela video o nacionalnem zaključku Plakata miru 18. aprila letos v Izoli, ki ga je pripravil naš klub v soorganizaciji z Samoupravno skupnostjo Italijanov v Izoli in seveda s pomočjo našega distrikta. Za naš trud in odlično izpeljan projekt Plakat miru pa smo prejeli tudi posebno zahvalo guvernerja Jurija Šarmana.

 

Na nedeljskih volitvah smo pooblaščeni delegati izvolili dva nova viceguvernerja: to sta Gregor Pajič in Marko Gospodjinacki. Naš novi guverner pa bo s 1. Julijem Branko Dolenc iz Lions kluba Vogrsko, sedanji prvi viceguverner. Da bo rad prišel na morje, nam je že zaupal.
20150530_123112

Vtise s takšnega srečanja najlažje zaobjamem z nekaj ukradenimi verzi pesmi Ervina Friza z naslovom »Rad« iz knjige »Ogrlica iz rad«. Ti verzi poosebljajo vse, kar v svojih predavanjih na naših srečanjih najbolj občuteno pove naša Lorena Hus: »….. Kako je razkošno, ko preprosto vem: sem, bivam, živim! Dana mi je milost kot vsem živim stvarem: temo premagujem s tem, da gorim…….«…. in še zaključek: »…. Je to življenje, kar je lahko in kar je: druga obala, navdih! »

Ja, navdih, povezanost, velik objem.

Družina Lions v Novi Gorici