DSC_0290

Naš uradni rojstni dan je sicer 19.februarja, pa vendar je lepo, da je predsednik Lions kluba Izola- Isola Igor Bordon na predvečer 8. Marca, 7. Marec  določil  za dan  našega  slovesnega  Charter nighta. Tako sta na koncu večera, skupaj s prvim podpredsendikom Dejanom Kocjančičem lahko vsem damam v polni dvorani Hotela Marina Izola, družno podeljevala vrtnice JA to je bilo na koncu, začelo pa se je nadvse slovesno.

Elen Batista Štader, ki je postala naša članica lani, je prevzela vajeti protokola  pred mikrofonom in jih spretno sukala med govori in podeljevanjem priznanj. Predvsem pa je v uvodu nanizala uspehe kluba, ki se je v treh kratkih letih od obstoja že dodobra in lepo postavil na zemljevid slovenskega Lionizma. Naše akcije – od stojnice za Praznik oljk, vina in  rib, Dedka Mraza oziroma Božička za rejniške otroke, izjemne predstave  Rdeči čeveljčki, Plakata miru  in seveda Viškov hrane, so opazili tudi mediji, zanje so nam hvaležni prejemniki donacij- od Rdečega križa, društva Prijateljev mladine, šolskih skladov treh Osnovnih šol Izole in mnogi drugi. Pohvalil jih je tudi naš guverner Jurij Šarman, ki je v prijaznem nagovoru povedal, da se Lions klub Izola-Isola:«… odlikuje po svoji drugačnosti in sproščenosti, ki rojeva lepe dobrodelne uspehe.«

Predsednik Igor Bordon  je ta večer  podelil  5 priznanj:  Katji Bucik, avtorici predstave Rdeči čeveljčki iz zavoda Cirius Vipava, Tinkari Kovač, glasbenici, ki je s svojim nastopom obogatila prav to predstavo, Miranu Hrovatinu-člana našega kluba, ki je izjemno predan vsem projektom kluba in Nataši Benčič – lanski predsednici, ali »razredničarki«, iz istega razloga.  Priznanje je podelil tudi našemu botru in obenem conskemu predsedniku Deanu Žigonu,  Pedsednika Igorja Bordona  pa je s priznanjem guvernerja presenetil naš guverner Jurij Šarman.

Vsi v klubu smo veseli nove članice Mojce Vojska, vodjo angleškega učnega centra Helen Doron in izjemne organizatorke različnih kulturnih dogodkov, ki bo obogatila naše vrste, značko pa ji je pripel guverner.

Seveda je namen takšnega večera, da se družimo, da delimo veselje  in lepe trenutke s sočlani in vabljenimi gosti, a vselej naša druženja obarvamo tudi dobrodelno. Tokrat smo se odločili, da na večeru zberemo prispevek za bralno lupo zelo slabovidni deklici Zari in z veseljem lahko povemo, da je skupna vsota, ki so jo pomagali zaokrožiti tudi gostje iz Lions kluba Ankaran – Istra dosegla številko 900 evrov.

Z glasbenim nastopom je naš 3. Rojstni dan obogatila Lionka iz Portoroža, izjemna glasbenica Lucienne Lončina, ki nas je zvabila tudi na plesišče.

Po ustanovnem Charter nightu 19. Februarja 2011, je to naš drugi slovesni Charter, glede na to, da je bil vesel, sproščen in donatorsko uspešen, mu bodo verjetno sledili še mnogi drugi.

3. rojstni dan Lions kluba Izola-Isola si zasluži petico 🙂