7.marca 2015 bo med 23 zmagovalnimi plakati miru iz vsega sveta, v New Yorku na razstavi  visel tudi plakat  deklice Eve Bauer iz Ljubljane. »Ljubezen, mir, razumevanje« je  naslov že 27. Svetovnega natečaja in tokrat se je prvič v  vseh teh letih zgodilo, da je med finalisti tudi risba iz Slovenije. Trud in dobra volja Lionsov, ki že leta spodbujamo to neverjetno svetovno mirovno sporočilo mladih, je bil tokrat zares opažen in nagrajen. Lions klub Izola-Isola na natečaju Plakat miru sodeluje  drugič in že dvakrat nam je uspelo priti v slovenski finale.

EVA BAUER, OŠ TRZIN
EVA BAUER, OŠ TRZIN

 

Zgodba Plakata miru je zgodba o miru in povezovanju. Je zgodba dobrega, ki se je »prijela« v svetovnem merilu. Vsako leto otroci iz vsega sveta pod pokroviteljstvom Lions klubov iz svojega okolja ustvarjajo likovna dela z mirovnim sporočilom. Z veseljem do risanja, sodelovanja, morda tudi z željo po zmagi, ki bi koga od njih popeljala med svetovne finaliste.

V letošnjem Lionističnem  letu je po vsem svetu Plakat miru ustvarjalo 400 tisoč otrok iz kar 65 držav. Njihovi likovni izdelki so šli skozi sito žirij v lokalnem, nacionalnem  in mednarodnem okolju  in tako je najprej nastal ožji  izbor 132 likovnih del, med njimi pa so izbrali  23 svetovnih finalistov. Eva Bauer, ki jo sponzorira Lions klub Ljubljana Tivoli bo za nagrado prejela 500 USD.

Ob tej priložnosti gredo naše iskrene čestitke deklici Evi in njenemu klubu, velik HVALA pa naši pooblaščenki za Plakat miru, Darji Delavec, ki projekt v slovenskem merilu vodi s predanostjo in ljubeznijo.

Lions klub Izola-Isola je v projektu Plakat miru prvič sodeloval v Lionističnem letu 2013/14 in že prvo leto je deklica z OŠ Livade Izola  pristala med 27 slovenskimi finalisti. Tudi v letošnjem Lionističnem letu se veselimo s   Tajdo Miklavec z OŠ Vojke Šmucu Izola, ki se je uvrstila med 25 slovenskih finalistov. Najbolj od vsega pa nam je v čast, da je našemu klubu pripadla organizacija zaključne prireditve PLAKAT MIRU, ki bo v soboto, 18.aprila v Manziolijevi palači v Izoli. V klubu že snujemo morsko obarvan program in dan, ko bo res zadišalo po soli, morju in  Sredozemlju. Z željo, da bi  otrokom- finalistom iz vse Slovenije , staršem, mentorjem in nam Lionsom ostal v lepem spominu. Zato, ker cenimo – Mir, ljubezen in razumevanje.

 

Veliki uspeh – Plakat miru iz Slovenije med svetovnimi finalisti
Tagged on: