10472811_573506782775857_7321027184089650541_o

Lions klub Izola – Isola je bil ustanovljen 19.februarja 2012. Kraj našega rojstva je Simonov zaliv, tik ob morju. Kdo ve, morda sta pogled na morje in njegova bližina vplivala na našo naravnanost?

Čeprav se je v naših vrstah v tem kratkem času nekaj članov že zamenjalo, je naše zdravo jedro »ta pravo« – nekje pri številki 20. Naša naravnanost pa pozitivna in vesela. Ja, prav berete. Vesela.
Še vsak projekt, ki smo ga naredili, smo izpeljali dobro zato, ker nas je zares veselil.

Radi smo na naši tradicionalni stojnici za »Praznik oljk, vina in rib« v Izoli in z zbranimi sredstvi doniramo tistim,ki nas najbolj potrebujejo. Doslej so bili to Društvo prijateljev mladine, Društvo koronarnih bolnikov slovenske Istre, Rdeči križ Izola….kdo ve, kdo bo to jutri, naslednje leto? Radi tečemo na prireditvi vseh slovenskih Lionsov »Tečem, da pomagam« in tako s tekom spet doniramo pomoči potrebnim.

Radi imamo našo tradicionalno akcijo »Dedek mraz«, ko za praznike z darili osrečimo otroke iz Izole, ki živijo v rejniških družinah, radi pripravljamo dobrodelno plesno predstavo »Rdeči čeveljki«, kjer se na odru povežejo invalidni in profesionalni plesalci in nas učijoradosti, življenja brez meja. In tako spet doniramo- šolskim skladom treh osnovnih šol v Izoli, za otroke, ki nimajo.

Radi delamo »Plakat miru« in tako spodbujamo šolarje, da se likovno izražajo o miru in spoznavajo, da je svet lahko tudi z njihovim prispevkom – lepši.

In zelo radi sodelujemo v projektu »Viški hrane«, ko v svojem prostem času v trgovskih centrih zvečer, ko se njihova vrata zapro, sprejmemo hrano, ki bi sicer romala v smeti in jo odpeljemo na Rdeči kri v Koper in Izolo, da jo dobijo tisti, ki jo potrebujejo.

Najbolj od vsega pa se radi družimo.

Besedo klub razumemo kot druženje ljudi, ki so radi skupaj zato, da delajo dobro. Smo humanitarna neprofitna organizacija, smo del velike svetovne družine Lions klubov.

Saj se zavedamo, da samo SKUPAJ – ZMOREMO VEČ.