To je misel, ki bo eno Lionistično leto vodila bodočega guvernerja, Gregorja Pajića v času njegovega mandata od 1. Julija do 30 junija naslednje leto, ko bo mandat nastopil Marko Gospodjinački, sedaj prvi Vice guverner. Njega pa bo nasledil Miro Kvas, sedaj drugi Vice guverner. Izvolili smo jih prisotni delegati naše vsakoletne konvencije, ki je bila tokrat v Laškem.

Konvencija 2016
Konvencija 2016

Prijazno mesto, z nadvse prepoznavno dejavnostjo, ki ima etiketo zelene barve, vsebina steklenice je nežno rumena, pena pa bela….Gostje aktualnega guvernerja Branka Dolenca, iz vodstev Lions distriktov Makedonije, Madžarske in Nemčije so si pivovrano tudi ogledali, ostali smo na vroč sobotni dan v senci dreves ob reki Savinji s pivom seveda nazdravili. Zmerno. Naj to ostane zapisano. 😛

Seveda je druženje izjemno pomemben del vsakega Lions srečanja ali dogodka, posebej klubskega življenja in konvencije, ko nova vodstva klubov spoznavajo Lionse iz vse Slovenije. Bilo nas je okrog 70, sobotni dan je bil namenjen izobraževanju, večer pa druženju, nedeljsko dopoldne pa predstavitvi projektov 100 letnice Lionizma (pooblaščenka Nataša Benčič ) , Plakata miru (pooblaščenka Darja Delavec), Taboru mladih (pooblaščenka Mirjam Noč) in Slepim in slabovidnim ( pooblaščenec Igor Miljavec).

Nato pa Zbor članov in volitve.

Guverner Branko Dolenc je v svojem nagovoru ocenil iztekajoče se Lionistično leto, ki so ga uspešno zaznamovali številni projekti, ki Lionse postavljajo na zemljevid humanitarnosti Slovenije z velikimi črkami. V nadaljevanju je nagradil nekaj članov svojega kabineta kot tudi nekaj conskih predsednikov. V Lions klubu Izola- Isola smo posebej ponosni, saj sta dva naša člana prejela priznanje oziroma zahvalo guvernerja za predano delo – Igor Bordon, sicer predsednik naše cone in Nataša Benčič, pooblaščenka za obeleževanje 100 letnice Lionizma.

Naše iskrene čestitke gredo vsem, ki jim je guverner podelil priznanja, posebej pa Nataliji Tomažič, dosedanji tajnici distrikta, ki smo ji namenili tudi srčen, stoječi aplavz.

Čaka nas Lionistično leto, v katerem bomo skozi vse leto obeleževali 100 letnico Lionizma, in se obletnice posebej spomnili z osrednjim dogodkom v Ljubljani 27.maja 2017, ki smo ga poimenovali OBJEM. Sicer 100 letnico Lionizma obeležujemo skozi tri Linistična leta, vse do 2018.

Gremo naprej, kot pravi novi guverner Gregor Pajić – Bodimo veseli in hvaležni.

Bodimo veseli in hvaležni