83 %282%29
Nataša Benčič

Dragi vsi, objem je res darilo, je pot od mene do tebe.

Podarimo ga vsakokrat, ko imamo radi, ko pomagamo, ko doniramo, ko se povezujemo. Zato je objem pravzaprav še več kot darilo, je tudi priložnost. In ker je priložnost, ki je, kot je dejala Hellen Keller, muhasta dama, ki na vsaka vrata potrka samo enkrat…, potem vabljeni k sodelovanju pri našem skupnem OBJEMU ob 100 letnici Lionizma.

Kajti za prvi vtis ni nikoli več druge priložnosti, zato naredimo ta Objem neponovljiv. Naredimo ga takšnega SKUPAJ, ker samo skupaj – zmoremo več.

Kot veste, sem bila na januarski seji kabineta guvernerja potrjena za Pooblaščenko za obeleževanje stote obletnice Lionizma. Na seji sem predstavila program, ki se tako kot obeleževanje stoletnice vleče skozi tri Lionistična leta in seveda vključuje tudi osrednji dogodek konec maja naslednje leto. Poimenovala sem ga OBJEM, saj je objem darilo in tudi priložnost in na slikovit, simboličen način ponazarja 100 let humanitarnega dela največje humanitarne družine, ki ima na svetu  1 milijon 400 tisoč članov, v Sloveniji pa 1.400 članov. Zato je prav, da stoletnico proslavimo dostojno, da pa se obenem vrnemo h koreninam, da pokažemo modrost in mladost.

Zato sem si zamislila povezovanje in nadgradnjo našega Tečem, da pomagam, ki se bo zaradi praznovanja zgodil strnjeno le v enajstih mestnih občinah Slovenije v dopoldanskem času, popoldne pa zaključil na Kongresnem trgu v Ljubljani, kjer bodo naše stojnice, kjer se bomo predstavili in praznovali klubi, kjer se bo slišala pesem, kjer se bomo popoldne, prav tako kot v mestnih občinah zjutraj vsi skupaj…na iztočnico : »3, 2, 1 – Objem!«, vsi mi, vsi mimoidoči, tudi objeli. In praznovali, to kar smo, ponosni humanitarci. Radostni, da smo tam, kjer nas potrebujejo. In da se ob tem družimo in smo prijatelji. In tako v enem dnevu Objeli Slovenijo.

Že letos, celo naslednje in še leto potem, torej do zaključka mandata 2018, pa bomo stoletnico obeleževali s številnimi klubskimi dogodki, ki jim bomo dali predznak stoletnice.

Da bo delo lažje  teklo, sem imenovala svoj organizacijski odbor, v katerem je 19 predstavnikov Lions klubov iz vse Slovenije, in smo se na prvem srečanju , polovica vseh, zbrali v Izoli v petek, 1. Aprila,  saj  sem ponosna članica Lions kluba Izola-Isola.

Dorekli smo delo in smernice dogodkov treh mandatov, smernice za klube in dorekli osrednji dogodek – Objem. Bili smo učinkoviti, obiskal nas je tudi naš guverner Branko Dolenc.

20160401_184340

Člani Organizacijskega odbora Pooblaščenke za obeleževanje 100 letnice smo:

Nataša Benčič, Natalija Tomažič, Zoran Vodopija, Igor Bordon, Maja Krušič Šega, Nadja Pahor, Darja Delavec, Breda Pečovnik, Mojca Vojska, Boštjan Pavlič, Marko Morel, Jani Muhič, Samo Ekart, Leja Peterka, Iva Zupanič, Mateja Hochstetter, Tina Podgornik, Zvonko Belič, Brane Črepinšek.

Ker ste po klubih že imenovali pooblaščence za pripravo 100letnice,  se bomo na skupnem srečanju iz oči v oči, da nam bo delo res lepo teklo, srečali v začetku junija  v Ljubljani. Računajte na to klubski pooblaščenci. 😀

Obeleževanje stoletnice sem doslej predstavila na seji kabineta guvernerja januarja, na izobraževanju nacionalnih koordinatorjev  obeleževanja stoletnice februarja v Varšavi, marca na izobraževanju cone v Izoli, pisno v naših novicah  in nazadnje na izobraževanju 2. Aprila v Ljubljani, ko so se srečali novi člani in bodoči predsedniki klubov. Če me občutek ne vara, se je virus Objema začel lepo širiti. Lažje pa bom zadihala junija, ko bo moj odbor Objem in obeleževanje stoletnice predstavil klubskim pooblaščencem. Tako bo prišel med vse vas, med vse nas.

Veliko »nevidnega dela« je za mano, ampak, ko vidim, kako nam vse lažje gre, ko se zares objamemo, se mi nariše nasmeh…. In nasmeh je, sem nekje prebrala, tista kriva črta, ki izravna…skoraj vse.

Objem vsem,
Nataša Benčič

 

Natašin dnevnik: Objem je darilo