To je naslov letošnjega Plakata miru, v katerem Lions Klub Izola – Isola sodeluje že tretje leto zapored. Seveda smo veseli, da je v teh kratkih treh letih risba otroka iz Izole trikrat zapored pristala med slovenskimi finalisti. Seveda smo veseli, da smo lani gostili zaključno prireditev in so na njej vsi sodelujoči mladi likovniki risali skupni, veliki Plakat miru – tranparent…, seveda smo veseli, da so to idejo vzeli za svojo tudi letos na zaključni prireditvi v Ljutomeru in še bolj, da gremo s to lepo zgodbo povezani naprej – v prihodnje leto, ki je leto 100 letnice Lionizma in leto v Sloveniji  že 20. Plakata miru.

20160422_182509

20160422_182811

Povezanost je pomembna. Posebej v majhnih občinah, kjer takšen, le na videz majhen dogodek, povezuje veliko ljudi: naš klub z okoljem in občani, naš klub s tremi osnovnimi šolami, naš klub s Samoupravno Italijansko skupnostjo Izola, ki je vselej soorganizator dogodka, naš klub, člane – med seboj. V tem je smisel Lionizma, da samo Skupaj zmoremo več. To nam je uspelo tudi letos, ko smo v Manziolijevi palači 22. Aprila lahko čestitali in nagradili naslednje učenke:

  1. KAJO ŽAFRAN z OŠ LIVADE – nacionalni finale
  2. ŽIVO HROVATIN z OŠ VOJKE ŠMUC
  3. LIO AUBER z OŠ DANTE ALGHIERI
  4. Pohvalo komisije pa je prejela ANITA REZO z OŠ LIVADE

Komisija v sestavi: Dean Mehmedovič- direktor Galerije Insula Izola, Ines Marie Flis- grafična oblikovalka- podjetja Emigma Koper in Nataša Benčič, članica Lions cluba Izola- Isola je za razstavo izbrala po 7 likovnih del z vsake od treh šol in 4 nagradila.

Prijazno prireditev so obogatili nastopi glasbeno nadarjenih učencev: kitarista in  pevca Marka Federja z OŠ Dante Alighieri, Sare Line Jagodic Večerina z OŠ Livade in Beverly Šuštar z OŠ Vojke Šmuc.

20160422_181809

Naš klub se za dragoceno pomoč pri izpeljavi prireditve zahvaljuje šolam, mentoricam, posebej prof. FULVIJI GRBAC z OŠ Dante Alighieri, ki razstavo vsako leto tudi postavi, Skupnosti Italijanov Izola, podjetju ACRON iz Ljubljane, ki vsako leto donira lepe darila za vse sodelujoče mlade likovnike, Gordani Maher in Slaščičarni JADRAN- pri EKREMU za odlični čokoladni in sadni torti.

Plakat miru, Na svidenje naslednje leto, ob prazniku.

MIR POVEZUJE