V nedeljo, 22. maja 2016, bo med 10. in 13. uro na Tartinijevem trgu v Piranu potekala dobrodelna prireditev Tečem, da pomagam, ki jo organizira vseh šest Lions klubov na Obali: Ankaran Istra, Izola – Isola, Koper – Capodistria, Koper Obala, Portorož Zarja in Leo Klub Koper. Dobrodelna akcija Tečem, da pomagam je hkrati največja vseslovenska akcija slovenskih Lionsov, ki bo meseca maja potekala še v desetih mestih v Sloveniji.

Tečem, da pomagam 2016

Tečem, da pomagam v prvi vrsti ni športna aktivnost, temveč akcija ozaveščanja o problematiki slepih in slabovidnih ter gluhih in naglušnih, kar je del poslanstva lionizma. Posebnost dogodka je namreč tek z zavezanimi očmi, s katerim podoživimo izkušnje slepih in slabovidnih.

Sodelovanje na teku je brezplačno, vsi, ki se bodo dogodka udeležili kot tekači ali zgolj obiskovalci, bodo lahko prostovoljne prispevke prispevali na dveh stojnicah obalnih Lions klubov, ki bodo založene z dobrotami. Zbrana sredstva bodo v celotni namenjena pomoči potrebnim, in sicer bo del sredstev namenjen projektu zgodnje obravnave slepih in slabovidnih predšolskih otrok, del pa družini Kukić Bečirović iz Pirana, v kateri so otroka (stara štiri in dvanajst let) in mama ostali brez očeta oziroma moža.

 

Tecem da pomagam (EM)_DSC_0055
Tečem, da pomagam 2015
Tecem da pomagam (EM)_DSC_0113
Tečem, da pomagam 2015
Tecem da pomagam (EM)_DSC_0122
Tečem, da pomagam 2015
Tecem da pomagam (EM)_DSC_0215
Tečem, da pomagam 2015

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vabimo vas, da pomagate in doživite posebno izkušnjo, ki se dotakne vsakogar. Poskrbeli bomo tudi za različne spremljevalne aktivnosti.

Tečem, da pomagam 22. maja na Tartinijevem trgu v Piranu