teecemdapomagam

V soboto, 16. maja 2015, bo med 10. in 13. uro v Parku Sonce v Luciji potekala dobrodelna prireditev Tečem, da pomagam, ki jo organizira vseh 6 Lions klubov na Obali: Ankaran Istra, Izola – Isola, Koper – Capodistria, Koper Obala, Portorož Zarja in Leo Klub Koper. Dobrodelna akcija Tečem, da pomagam je hkrati največja vseslovenska akcija slovenskih Lionsov, ki bo meseca maja potekala še v 10 preostalih mestih v Sloveniji.

Tečem, da pomagam ni samo športna aktivnost, ampak posebna akcija ozaveščanja o problematiki slepih in slabovidnih ter gluhih in naglušnih, kar je del poslanstva lionizma. Posebnost teka je namreč tek z zavezanimi očmi, s katerim podoživimo izkušnje slepih in slabovidnih.

Sodelovanje na teku je brezplačno, vsi, ki se bodo dogodka udeležili kot tekači ali zgolj kot obiskovalci, bodo lahko prostovoljne prispevke prispevali na dveh stojnicah obalnih Lions klubov, ki bodo založene z dobrotami. Zbrana sredstva bodo v celotni namenjena pomoči potrebnim, in sicer bomo zbirali sredstva za sedemletno deklico Auroro iz Izole, ki ima globalni razvojni zaostanek, diskinetično-hipotonični sindrom, zmerno zaznavo in prevodno naglušnost. Ker je nega invalidnega otroka za starša velik finančni zalogaj, bodo sredstva namenjena nakupu nujnih pripomočkov oziroma prilagoditvi bivalnih pogojev.

Vabljeni, da pomagate in doživite posebno izkušnjo, ki se dotakne vsakogar. Poskrbeli bomo tudi za različne spremljevalne aktivnosti.

Tečem, da pomagam 16. maja v Parku Sonce v Luciji