Lions klub Izola-Isola že drugo leto zapored sodeluje v mednarodnem likovnem natečaju, ki že 27 let poteka po vsem svetu.  Na povabilo posameznih Lions klubov otroci od 11.-tega do 14.tega leta rišejo slike z mirovnim sporočilom, letos je naslov “Mir, razumevanje in ljubezen”. Tudi tokrat  so Lionsi iz Izole k sodelovanju  povabili vse tri OŠ v Izoli- Livade, Dante Alighieri in Vojka Šmuc in prejeli 40 imenitnih likovnih del.
IMG_5381 IMG_5382
Komisija v sestavi  Rok Kleva Ivančič-akademski slikar , Dejan Mehmedovič-direktor Galerije Insula v Izoli in Nataša Benčič- članica Lions kluba Izola-Isola, je dela v Insuli pregledala, izbrala z vsake šole po 3 risbe za nagrade na nivoju občine, izmed teh pa še po eno z vsake šole za sodelovanje  na vseslovenskem Plakatu miru.
18. aprila bo v Palači Manzioli v Izoli osrednja slovenska  prireditev, na kateri  bomo videli nagrajena dela otrok iz vse Slovenije, ob teh pa posebej tudi 9 likovnih del naših otrok. Po izjemno uspešni lanski prvi razstavi Plakat miru, so namreč slovenski Lionisti prav našemu klubu iz Izole zaupali organizacijo vseslovenske finalne prireditve. Prireditev bodo tako kot lani organizirali v sodelovanju s Samoupravno skupnostjo Italijanov Izola. Lansko leto se je med 27 finalistov uvrstila slika Gaje Soršak z OŠ Livade.
Spet prihaja Plakat miru
Tagged on: