Prav nikjer. Še najmanj v ljubezni. Do sočloveka, do tistega, kar nas veseli, do tistega kar radi počnemo. Do tistega, kar radi – smo.

Radi smo Lionsi, kajne?

Radi smo del največje humanitarne družine na svetu, ki ima več kot poldrugi milijon članov in pomemben del te številke smo tudi mi. In zato radi obeležujemo 100 letnico družine, ki ji prostovoljno pripadamo, saj je to naš praznik, naš rojstni dan.

100 letnico Lionizma obeležujemo skozi 3 Lionistična leta.

Letos smo postavili temelje, naslednje leto je osrednje leto obeleževanja, še leto potem pa bomo kot že utrjeni »100 letniki« obeleževanje sklenili. Ves ta čas, bodo naši dogodki na ravni klubov, con in distrikta stoletno »obarvani« v znamenju štirih pomembnih vsebin in ciljev donacij: mladi, slepi in slabovidni, lakota in okolje.

Področja

V času odkar sem postala pooblaščenka za obeleževanje 100 letnice sem se z mnogimi med vami že srečala na kakšnem izobraževanju, najbolj pa mi je bilo lepo pri srcu, ko sem res lepo število klubskih pooblaščencev srečala in nagovorila na Magistratu v Ljubljani, ko smo se 9. Junija 2016 dobili samo zato, da na lep, prijeten način začnemo vstopati v praznovanje. Ja, naredili smo si praznik, kot se spodobi.

Hvala vsem klubskim pooblaščencem, ki ste z vseh koncev Slovenije prišli v Ljubljano in tako pokazali, da začenjamo pisati našo skupno zgodbo obeleževanja 100 letnice.

Pooblaščenci boste po meilu dobili okvir praznovanja, kot tudi grafične elemente, ki jih bomo uporabljali zato, da bomo nastopali enotno in urejeno. Tudi podoba, ne le vsebina je del tiste misli, ki pravi, da za prvi vtis ni nikoli več druge priložnosti.

#LIONS100 Infografika

Tisto, česar vam ne more napisati prav noben »opis del in nalog« je v vas, vi ste v klubu izvir, vi ste »strast«, ki vsakemu klubskemu dogodku po vaši domišljiji doda barvo stoletnice. Receptov ni, sta pa srce in domišljija.

Prav pa je, da se z besedo nekoliko ustavim v osrednjem letu praznovanja 2016/17:

  • Začnite ga z udarnim dogodkom.
  • 100 letno naj bodo obarvani prav vsi vaši dogodki. Vsak sestanek, srečanje
  • Pripravite občinsko razstavo Plakata miru in ji dodajte pano » 100 let Lionizma in x let našega kluba« v sliki in besedi
  • Naredite en dogodek, ki pušča vidno sled v vašem okolju, naj to obeležje kot spomin na 100 letnico ostane tam, kjer ste doma.
  • Povabite v klub vsaj 3 nove člane
  • Poročajte o dogodkih. To je birokracija s srcem.
  • Beležite ure vašega humanitarnega dela in število ljudi, ki jim pomagate- to je barometer s srcem.
  • Identificirajte ljudi, ki ste jim pomagali, kajti to bodo naši ambasadorji objema.

Osrednji dogodek, bo na simpatičen, množičen in slikovit način OBJEL Slovenijo  v soboto, 27.maja 2017 v Ljubljani, in se bo začel že večer prej,  v petek, 26.maja v Kopru in Slovenj Gradcu od koder bosta z aplavzom in radostjo krenila na pot 2 para ultramaratoncev (moški in ženska).

Zakaj prav tu? Ker sta to občini, ki sta približno 100 km oddaljeni od Ljubljane, ta nočni tek, ki ga bodo, upam, ob poti pospremili pozdravi klubov, pa na simboličen način za vsak km obeležuje eno od 100 Lionističnih let.

V teh dveh dneh bo v Ljubljani potekala tudi naša Konvencija, na Stritarjevi ulici pa bodo v soboto dopoldan conske stojnice, kulinarične dobrote naših con, tam bomo vsi mi, tam bo , na stopnišču Magistrata glasba, tja bodo pritekli ultramaratonci, tam se bomo ob besedah »3,2,1- Objem«, vsi Objeli.  Ker je Objem darilo. Ker je 100 letnica naš PRAZNIK.

Naj bo vaše poletje prijazno, pojdimo v novo Lionistično leto spočiti in radostni. Zato imamo vsaj 100 dobrih razlogov.

Natašin dnevnik: Brez strasti ne gre
Tagged on: