Ta misel, ki si jo včasih zraven potiho še zapojem…., saj poznate tisto »….lahko ti podarim samo ljubezen…«, zadnji mesec pogosto sobiva z mano. Prikrade se kar tako, sama od sebe in je nekaj časa tu. Morda zato, ker me spremlja na »turneji« po Sloveniji. Ne pevski, da ne bo pomote. Na turneji po desetih Lions conah, kakor smo Lionsi organizirani.

lions_besede1000x707

Odkar sem bila imenovana za nacionalno koordinatorko obeleževanja stoletnice naše največje humanitarne družine na svetu, sem porabila veliko papirja, baterija mojega telefona se je pogosteje praznila kot sicer, računalnik je kar naprej prižgan…Rada pišem, iskreno verjamem v moč besed, še bolj pa v moč osebnega stika, ko se ljudje srečamo, si pogledamo v oči, se skozi pogovor dotaknemo drug drugega in se tudi – objamemo.

Zato sem se povabila na obisk v naših 10 con, na srečanje s predsedniki in klubskimi koordinatorji 100 letnice, da skupaj začutimo, da je 100 letnica, ki jo obeležujemo skozi tri Lionistična leta -res naš praznik, naš rojstni dan. Da jo zares začnemo živeti. Z vsakim dobrodelnim dogodkom, ki ga z ljubeznijo ustvarjamo. Da smo ponosni na to, da smo že zdaj močno presegli zadani si cilj, da bomo do junija 2018 Lionsi pomagali 100 milijonom ljudem po vsem svetu na štirih področjih delovanja:

Področja

Začela sem, kot se spodobi, v domači 5. Coni v 1. Regiji, ob morju. Domač teren je lahko spolzek, saj veste, pa vendar ni bilo tako. Predstavitev, prvi čaroben pogled na naše grafične aplikacije stoletnice, odkrit pogovor in konkretni dogovor, da v Ljubljano pridemo 27.maja 2017 prav vsi, in to z avtobusom, da bomo skupaj, na naši conski stojnici bo zadišalo po bobićih (to je tista mineštra/enolončnica, v kateri je koruza, če slučajno ne veste….), rezal se bo pršut, vsi bomo v enakih majicah, ekipa bomo, del naše zgodbe, del Objema. Na katerega bomo s seboj prinesli tudi predstavitveni pano, ki bo že prej krasil Plakat miru. Da bomo dan prej, 26. Maja v Kopru v organizaciji Lions kluba Koper-Capodistria na pot pospremili par ultramaratoncev, prav tako prijazno, kot bodo to storili v Slovenj Gradcu, ker nam tekači na razdalji 100 km podarjajo vsak kilometer v čast naše obletnice. Objeli smo se in si obljubili, da bosta Konvencija in Objem, ki bosta potekala v Ljubljani skoraj sočasno, zapisana v naših koledarjih pod »obvezno« in »ne smem manjkati«

Dober teden kasneje so me prijazno sprejele kar tri cone skupaj. 13. oktobra,so se v kraju Cerkvenjak, na pol poti med Mariborom in Lendavo zbrali predsedniki in/ali klubski koordinatorji 100 letnice i 2. cone v 2.regiji, to so 4 klubi iz Maribora, predstavniki 3.cone v 2. regiji- 3 klubi iz Murske Sobote in predstavniki 5. cone v 2. regiji, 4 klubi iz Rogaške Slatine, Ptuja, Slovenske Bistrice in Slovenskih Konjic. Obiskala sta nas tudi 1. Vice Guverner Marko Gospodjinački in 2. Vice Guverner Miro Kvas , z nami je bil tudi nekdanji guverner Vojko Lah.

Seveda smo govorili o 100 letnici, kako jo obeležujemo in kako jo s številnimi dogodki še bomo, z veseljem smo pogledali naše nove grafične aplikacije naše stoletnice, katere avtorica je Ines Marie Flis in se na koncu Objeli .

Osrednje leto praznovanja 2016/17:

  • Ste verjetno začeli z udarnim dogodkom
  • 100 letno bodo obarvani prav vsi vaši dogodki
  • Vsak sestanek, srečanje
  • Pripravili boste občinsko razstavo Plakata miru in ji dodali pano »100 let Lionizma in x let našega kluba« v sliki in besedi
  • Naredili boste en dogodek, ki pušča vidno sled v vašem okolju, naj bo to obeležje kot spomin na 100 letnico, naj ostane tam, kjer ste doma
  • Povabili boste v klub vsaj 3 nove člane
  • Poročali boste o dogodkih. To je birokracija s srcem
  • Beležili boste ure vašega humanitarnega dela in število ljudi, ki jim pomagate – to je barometer s srcem
  • Identificirali boste ljudi, ki ste jim že pomagali, kajti to bodo naši AMBASADORJI OBJEMA in jih povabili na naš dogodek, kot tudi prepoznavne obraze vašega okolja
  • Prišli boste na konvencijo in Objem v Ljubljani

Jaz pa grem 3. Novembra na obisk v 4.cono 1. Regije na severni konec Primorske in čakam, da me v goste povabijo še druge cone. …saj, kot pravi naslov : »lahko ti podarim …samo Objem«.

Natašin dnevnik: Lahko ti podarim samo objem
Tagged on: