Tudi letošnji predsednik Lions kluba Izola-Isola, Dean Kocjančič, nadaljuje tradicijo svojih predhodnikov, da se sestanki kluba tu in tam zgodijo tudi izven domačega okolja in tako smo se 3. novembra dobili v vrhunski vinski kleti Santomas v Šmarjah pri Kopru.

20151103_200348

Zgodba v zgodbi – uspešnega poslovneža, domačina iz Šmarij, ki se je po letih dela v tujini vrnil v svoje domače okolje in ustvaril novo zgodbo, vinsko. Uspešno, do te mere, da njegova vina nagrajujejo in ocenjujejo tudi imena kot je Robert Parker, eden izmed najbolj vplivnih strokovnjakov v vinskem svetu. Ta zgodba nas je navdušila, seveda, kot tudi druženje, kulinarika in degustacija izjemnih vin v prijetnem okolju, ogled vinske kleti in oljarne. Vse to nam je predstavila Koni Marchesan, ki tam dela, sicer pa Lionka iz kluba Portorož Zarja.

A vse našteto je le prijazen in dobrodošel okvir za vsebino srečanja.

Tokrat nas je z obiskom počastil naš guverner, Brano Dolenc in nam predstavil svoje delovne smernice, razlike med Lionizmom pri nas in v tujini in nas predvsem spomnil, zakaj smo postali Lioni. “Če bi vas kdaj ujela kriza, malodušje, manj delovnega zagona”, je dejal, “potem si spet preberite načela Lionizma in vedeli boste kako naprej. Nikoli pa se ne pozabite družiti, Zato ste klub, zato ste prijatelji”. Pridružil se nam je tudi predsednik LK Koper Capodistria Matevž Globevnik.

20151103_200231

Člane je seznanil s tem, da je Igorja Bordon, lanskega predsednika, imenoval za conskega predsednika, Natašo Benčič pa za članico kabineta guvernerja kot koordinatorko priprave 100 letnic Lionizma čez tri leta.

Za tako mlad klub kot je naš pomanjkanje energije še ni težava, na srečo nam je ne manjka, načrtov pa je tudi za to Lionistično leto dovolj. V decembru je tu naša tradicionalna akcija “Božiček za otroke v reji”, prvič nas čaka “Božična stojnica”, ki bo postavljena v parku Pietro Coppo sredi Izole, na njej pa bomo ponudili kuhano vino in izdelke otrok iz osnovnih šol v Izoli, veselimo pa se tudi dobrodelnega koncerta v Kulturnem domu v Izoli, ki ga pripravljamo skupaj s Pihalnim orkestrom Izola in glasbenim gostom.

Zgodba v zgodbi