Na topel junijski popoldan je predsednica Mirjana Knez uspešno zaključila krmiljenje lionistične barke in to nalogo predala novemu vodji posadke LK Izola – Isola Milanu Baškovič. Na prijetnem srečanju, prvem po dolgih mesecih, smo zaobšli preteklo leto in z obnovljenimi močmi pogledovali k novemu.

Ponovno smo se zasidrali tam, kjer se počutimo vedno tako zelo domače in nas predsednica Mirjana Knez in njeni domači sprejmejo z nasmehom ter z mizo obloženo s hišnimi dobrotami. In tokrat je bila posadka skoraj popolna, po besedah predsednice v odhajanju celo najbolj celovita v zadnjem letu. To je bilo naše prvo skupno druženje po obdobju, ki je pomembno zaznamovalo tudi delovanje našega kluba, in prav zato smo bili druženja v tem prijetnem zgodnjepoletnem večeru še posebej veseli.

Med sprehodom po preteklem lionističnem letu smo skupaj sestavili mozaik dogodkov in ga z nasmehom pospravili v zakladnico spominov delovanja našega kluba. Konec septembra je bil namenjen čezmejnemu druženju in sklepanju dobrodelnih vezi z LC Polytechnic, kjer so udeleženi zbrali tudi prispevek za Krisa.

V jeseni je naš kljub že šesto leto zapored k ustvarjanju sporočil o miru povabil mlade iz vseh treh izolskih osnovnih šol in kot vedno so tudi tokrat v natečaju Plakat miru nastala čudovita dela s katerimi so osnovnošolci pokazali, kako in v kakšnem svetu si želijo živeti. Prav tako je bil mladim namenjen tudi decembrski dogodek, ko smo z obdarovanjem narisali nasmeh na obraz izolskim rejniškim otrokom, srečanje pa je prijetno ogrelo tudi naša srca. Koledarsko leto smo zaokrožili s praznovanjem kar sedmih rojstnih dni in ponovnim druženjem s člani LC Polytechnic, obenem pa sem se takrat tudi sama (Tjaša Likar) uradno priključila posadki LC Izola. V januarju smo s ciljem čim boljšega delovanja kluba, snovanja in izpeljave dogodkov prisluhnili članicama Miriam Feder in Nataši Benčič, ki sta z nami delili dragoceno znanje o bontonu, protokolu in organiziranju prireditev. Polni zagona smo v februarju načrtovali prihajajoče pomladne dogodke, ki pa so zaradi novonastale situacije, ki je zajela svet, ostali na čakanju na boljše čase. Tako smo bili primorani odpovedati dogodek namenjen dobrodelnemu olju Leonis, pa tudi maja kot smo ga bili vajeni, to leto nismo dočakali (Ne čakaj na maj).

Karanteno pa so  na najbolj žalosten način verjetno občutili starostniki v domovih za starejše, ki so čez noč ostali brez obiskov in toplega stiska roke svojih najbližjih. S to mislijo in željo, da jim vsaj malce olajšamo bivanje tekom sociale deprivacije, smo izolskemu domu starejših podarili tri androidne tablice, ki so jim omogočile virtualni stik z domačimi.

Preden smo s soglasnim dvigom rok potrdili novo vodstvo, je predsednica podelila tudi zahvale najbolj zaslužnim članom tega lionističnega leta. Tako so plaketo prejeli Danuška Bobek Gospodarič, Nataša Benčič, Nelson Šorgo, Igor Bordon in jaz (Tjaša Likar). Član Dario Corssich (optika Adria, Lucija) je za potrebe vsakoletne lionistične donacije očal v države tretjega sveta podaril 100 očal.

Namen tokratnega zasedanja kluba pa je bilo predvsem imenovanje novega vodstva, katero bo v polnosti nastopilo s prvim julijem in ga letos sestavljajo predsednik Milan Baškovič, prvi podpredsednik Martin Feder, drugi podpredsednik Nelson Šorgo, v vlogi tajnika bo ponovno Danuška Bobek Gospodarič, prav tako bo vlogo zakladnika obdržal Dean Peršič.

Kot kaže se bomo v prihajajočem letu na kakšen sestanek odpeljali tudi iz obale na celino in tako morje zamenjali za Ljubljanico in tega se že veselimo!

Iskrene čestitke novoizvoljenemu predsedniku, obljubljamo da bomo odlična posadka še naprej!

Izolska lions posadka dobila novega kapitana