Plakat miru Lionsi po svetu proznamo že 30 let, v Sloveniji le kakšno leto manj. Lions club Izola-Isola pa to zgodbo soustvarja že osem let. Sodelujemo s tremi osnovnimi šolami v Izoli, še vsako leto doslej pa se je vsaj ena risba učencev iz Izole uvrstila v nacionalni finale.

Na to smo zelo ponosni. Predanim mentoricam in učencem pa hvaležni, da skupaj ustvarjamo tako čudovito zgodbo, ki si prizadeva za Mir. Vsa leta doslej smo zaključno občinsko razstavo pripravljali v sodelovanju s Skupnostjo Italijanov Izola v Manziolijevi palači, kjer je sedež skupnosti. Letos si zaradi posebnih ukrepov, ki veljajo zaradi covid virusa, tega v zaprtih prostorih nismo upali. Tako smo, povsem naključno, odkrili imenitno razstavišče na tržnici Lonka, ob samem vstopu v mesto. Slike, ki letos nosijo naziv »Pot miru«, so razstavljene na velikih panojih, ki so last Občine Izola. Tik ob morju in na mestni promenadi bodo slike pritegnile še več občudujočih pogledov.

V Ljubljano na nacionalni finale smo kot vsako leto doslej, poslali 3 risbe, med 21 finalistov izmed 450 risb iz vse Slovenije, je bila letos izbrana: NATAŠA RAILIĆ, OŠ Livade, mentorica : Emilija Podjavoršek

Na ravni Občine Izola sta dobili pohvalo :
TAJA BRAČANOV, OŠ Vojke Šmuc – mentorica : Klarisa Hrvatin Tomažič in
MATTIA PUGLIESE HRBOKA, SE Dante Alighieri – mentorica : Zarja Ražman

Na razstavi v Izoli so razstavljene zgornje 3 slike in slike naslednjih učencev:

OŠ VOJKA ŠMUC:
Klara Valenčič
Neja Pangerc
Tine Radolovič
Živa Lesko
Lana Lipnik
Philos Sophia
Ferle Knežević

OŠ LIVADE:
Klemen Boc
Naja Mikac
Leja Šušteršič
Manca Finc
Lara Božič
Aleksandra Mayorskaya

OŠ DANTE ALIGHIERI:
Etienne Gregorič Pohlen
Tomi Pugliese Štuva
Piero Degrassi
Emily Feder
Kim Novak
Kameliya Baylan

Naš velik HVALA, gre kot vsako leto donatorju daril za mlade likovnike, podjetju ACRON, d.o.o. Letos so dobili nahrbtnike, barvice in pripomočke za šport.

Hvala Občini Izola in Turističnemu združenju Izola za možnost brezplačne uporabe panojev in prostora, kjer ti stojijo. Hvala tudi fotografu Branku Furlaniču iz Izole, ki je risbe prelevil v digitalne fotografije in Martini Besednjak za grafično postavitev.

Pot miru – Plakata miru