20140822_175907

 

Novi predsednik Lions klub Izola-Isola, Igor Bordon je svoje člane na prvem sestanku zbral še pred uradnim začetkom Lionističnega leta 2014/2015. Na dan, ko je Izola praznovala svoj tradicionalni Ribiški praznik, smo se člani kluba odpravili z ladjo na morje. Iz Izole-proti Strunjanu. Z nami je bil – na prvi uradni dolžnosti –  tudi naš novi guverner Jurij Šarman.

Ladja podjetja Prosub, d.o.o. sicer ni namenjena izletnikom, a je naša članica Suzana France, naredila izjemo. Njeno podjetje se namreč ukvarja s pridelavo školjk-pidočev, ladja pa služi  tudi za podvodna dela in reševanje ekoloških težav na morju. Tokrat je potnike, člane Lions kluba Izola-Isola in naše partnerje, popeljala do Strunjana. V Strunjanu ima Suzanino podjetje polja oziroma njive, kjer pod morsko gladino pridelujejo te odlične školjke, specialiteto Mediterana. Predstavila nam je potek pridelave školjk in nas z odličnimi morskimi dobrotami tudi postregla. Tokrat se nismo zbrali za to, da bi sestankovali, pač pa zaradi veselja do druženja. Seveda si nismo mogli kaj, da ne bi z besedo vsaj nekoliko pokukali v jesenski čas, ko nas v novembru spet čaka tradicionalna plesna predstava Rdeči čeveljčki, ki jo bo letos obogatil tudi nastop Tinkare Kovač. Vsaj toliko vam pa le moramo namigniti, čeprav smo na morju predvsem uživali.

Če povzamem besede  našega guvernerja :«Tako lepo nam je, da je že kičasto«. Ob povratku nas je v Izoli pričakal Ribiški praznik v polnem zamahu, na odru Velikega  trga v mestnem mandraču pa je že donela glasba Rudija Bučarja. Dan za spomin.

Zaplula je barčica…