Vsako leto znova zaplava barčica, za lepši začetek novega lionističnega leta, za boljši start novemu predsedniku ali predsednici, članom, a tudi našim dragim gostom.

Tokrat je vabilo podpisala naša nova predsednica Mirjana Knez, barka Prosub – Okus morja, ostaja ista, saj zanjo in dejavnost gojenja in prodaje školjk čudovito skrbi naša članica Suzana France s svojo ekipo, ki nas vsakokrat znova tudi izjemno lepo gosti.

Vreme nam je bilo seveda naklonjeno, se spodobi. Vsi smo bili dobre volje, se spodobi. In skoraj vsi smo skočili v toplo morje, se tudi spodobi.

Medse smo tokrat povabili tudi člane Lions cluba Polytechnic Rijeka, ki so nas obiskali v lepem številu, z željo, da bi se naša kluba v bodoče pobratila.

Seveda smo takoj po izplutju barke iz Izole opravili nekaj uvodnih formalnosti in naša nova predsednica Mirjana Knez je tako kot gostiteljica odlično prebila led in na najlepši način začela svoj mandat. Pozdravila nas je, besedo predala naši vselej dragi gostji, novi guvernerki Nadji Pahor Bizjak, ki je poudarila pomen prijateljstva in druženja lionov, pozdravil pa nas je tudi nekdanji hrvaški guverner in novi predsednik Lions kluba Polytechnic Rijeka Dario Bognolo. Obiskal nas je tudi nam dragi prijatelj iz Lions kluba Novigrad Željko Gucunski.

Najbolj pa smo bili veseli naše Tjaše Likar, ki ji je pred leti, ko je bila v procesu zdravljenja, naš klub s humanitarno akcijo pomagal, zdaj pa naša Tjaša, čila in zdrava, postaja naša članica.

To je prava zgodba lionizma, povezanosti, prijateljstva, tudi ljubezni. Dobila je »objem« in nam ga vrača. Prihaja v naše vrste.

Na vroč poletni dan smo preživeli izredno lepo srečanje in na najlepši, tradicionalni način, začeli pisati novo zgodbo, novega leta prijateljstva in humanitarnosti.

Barčica po morju plava
Tagged on: