V zraku se je dalo čutiti odhajajoče poletje, a hkrati navdihujočo jesen. Slutilo se je ideje in zagon, ki so ga dali sončno doživeti meseci. In prav v ta večer smo strnili prvi sestanek novega lionističnega leta 2019/2020, katerega krmarjenje je suvereno prevzela predsednica Mirjana Knez. Srečali smo se 19.9.2019 v istrski kantini Rikardo, ki je poskrbela za izredno domače ozračje našega srečanja.

Zame je bil to prvi Lions sestanek in kot kaže ne zadnji. Med pričakovanje se je mešalo veselje, da po dolgem času odsotnosti, katero so prinesle pretekle izkušnje, ponovno aktivno vstopam v širše družbeno okolje. Bil je kanček treme in vzemirjenja zaradi vstopa v nekaj novega, navezovanja novih stikov in obenem veliko hvaležnosti, da sem dobila priložnost in na koncu s soglasnim dvigom rok, tudi vstopnico, s katero bom lahko tudi jaz »bila za druge«. Veselim se sodelovanja in kreiranja toplih zgodb, ki prihajajo ter, če vam bo moje pisanje všeč, tudi urednikovanja na spletni strani našega kluba 🙂

Sestanek se je pričel s predstavitvijo vsebine in časovnice bodočih dogodkov. Lions energija se bo tako udejanjila v že tradicionalnih dogodkih kot tudi v eni sveži akciji. Med tiste z že uhojeno potjo sodi akcija »Božiček za otroke v reji«, ki bo letos že devetič ogrela življenja izolskih rejniških otrok.

Prvi mesec novega leta bo zaokrožil dogodek, na katerem bomo združili kreativno in dobrodelno energijo z Inštitutom za oljkarstvo Koper ter zadrugo Olea Capris, katera bo za dogodek radodarno prispevala 50 litrov oljčnega olja. Na večeru, ki bo potekal na Belvederju, bodo strokovnjaki udeležencem predstavili oljčno olje v več aspektih – od zdravstvenega, gastronomskega pa vse do podatkov, ki bodo pripomogli h kritični presoji pri izbiri kakovostnega oljčnega olja. Da pa ne bo ostalo zgolj pri teoriji, bo informativnemu delu sledila še  večerja  kjer bodo brbončice pobožane s kakovostnimi olji, katere bodo udeleženi lahko  samostojno preizkušali v kombinaciji s hrano. Zmagoviti dvojček dobrodelnega večera bosta tako naše olje kot tudi že dobro poznano vino Leonis in srčno upamo, da bosta razveseljevala čim večje število ljudi, ki ju bodo odnesli domov in tako združili okusno z dobrodelnim.

Kot že nekaj pomladi bosta tudi v prihajajočem letu zacveteli tradicionalni akciji: mednarodni likovni natečaj za otroke Plakat miru ter Ne čakaj na maj, na katerem z glasbo v izvedbi Pihalnega orkestra Izola z gosti prikličemo pomlad in marsikateri nasmeh na obraz.

Odprti za sodelovanja smo razpravljali tudi o možnostih pobratenja s hrvaškim klubom Polytechnic, katerega srečanja se bodo v soboto, 21.9.2019 udeležili tudi naši člani.

Zagotovo je bil to večer prijetnega, sproščenega druženja in začutila sem, da med člani ni prisoten zgolj klubski duh. Delati dobro in skupaj je ogromno, a pravi pečat in nenazadnje tudi rezultat pa dajo iskreni medosebni odnosi.

Z zagonom in pričakovanji pozdravljamo novo lionistično leto!

Tjaša Likar

Odhaja poletje in prihaja navdihujoča jesen
Tagged on: