Izola na dobrodelnem koncertu napolnila telovadnico OŠ Vojke Šmuc. Za osem letnega fantka, ki okreva po hudi operaciji zbrali 2.200 eurov.

Telovadnica OŠ Vojke Šmuc Izola je povsem prenovljena. Pod sloganom »Hudo dobra telovadnica« je zmagala v vseslovenskem natečaju in tako pridobila veliko nove opreme, občina Izola pa jo je lani tudi povsem prenovila. Po le nekaj mesecih delovanja v letošnjem šolskem letu, je 20.aprila 2019 prvič gostila koncert: Dobrodelni koncert NE ČAKAJ NA MAJ 2019, ki ga je Lions club Izola pripravil v sodelovanju s Pihalnim orkestrom Izola.

Lions club Izola-Isola in Pihalni orkester Izola vežejo lepe vezi in nekaj izjemnih sodelovanj, tudi njihov nastop na prireditvi Objem ob 100 letnici Lionizma v Ljubljani, maja 2017. Koncert z istim naslovom Ne čakaj na maj, smo prvič skupaj organizirali leta 2016, z željo, da bi postal tradicionalen. Vsakokrat znova večer obarvajo večno zelene slovenske popevke, v izvedbi orkestra in vabljenih gostov, vokalistov. Tokrat je dirigent orkestra, Mirko Orlač, k sodelovanju povabil mlade pevce pevske šole Lee Sirk, Cirque in vsem dobro znano pevko Aniko Horvat.

Če bi naslove slovenskih pesmi, ki so navdušile povsem polno telovadnico z izjemno akustiko, brali po vrsti ali kar tako, bi dobili lepo ljubezensko zgodbo. Od tega, da je Vsak sam, da si Ti moja ljubezen, da Me ni strah, da sva si Blizu, …da je danes Dan ljubezni, ki Naj traja in da smo Med iskrenimi ljudmi.

In res smo bili med iskrenimi ljudmi, ki smo v skrinjico za dobrodelne prispevke skupaj zbrali 2.200 eurov.

Del tega zneska je zelo poseben. Na koncertu so nas prijetno presenetili člani Sindikata, vzgoje, izobraževanja in kulture – SVIZ, Območnega odbora Obala, ki so na nedavni gledališki predstavi v Ospu zbrali 450 eurov in jih ta večer vrgli v skrinjico, lep znesek pa so tudi nakazali.

Center za socialno delo Izola, s katerim Lions club Izola že vrsto let odlično sodeluje in ki nam je tudi tokrat svetoval komu naj bo namenjena naša skupna pomoč, bo poskrbel, da bo šel naš skupni prispevek v prave roke.

Organizacija tako velikega dogodka ne bi uspela brez ljubeznive naklonjenosti in razumevanja, dragocene pomoči dolge verige sodelujočih ustanov in posameznikov, ki jih je naš klub povezal v to lepo zgodbo.

Naš velik HVALA izrekamo:

  • Pihalnemu orkestru Izola, ki v Izoli neprekinjeno igra že 145 let, ime in prepoznavnost Izole sta povezana z njimi.
  • odličnim mladim pevcem pevske šole Lee Sirk »Cirque« in Lei osebno. Mladi pevci so:  Danaja Križaj, Tisa Starc, Blaž Brudar, Kristina Čok, Monika Jakac, Luna Černe, Nika Starčevič, Kim Baruca, Tea Jakac, Aleks Kofol, Sara Lina Jagodic Večerina in Nicole Jenko in legendarni Aniki Horvat, vsi so navdušili in na noge spravili polno dvorano.
  • Vodji Centra za socialno delo Izola, Majdi Toškan, ki nam že vrsto let pomaga, da vidimo prave stvari in ljudi.
  • Ravnateljici OŠ Vojke Šmuc, Ireni Sivka Horvat, ki nam je odprla srce in telovadnico in njenim sodelavcem , ki so radi priskočili na pomoč.
  • Direktorici Centra za kulturo, šport in prireditve Izola, Zvonki Radojevič, ki je s skupaj s sodelavci, sploh ne prvič, nudila vso potrebno tehnično in logistično pomoč.
  • Hvala za pomoč Občini Izola.
  • Radiu in Tv Koper, ki nas vselej medijsko podpreta.
  • Fotografu Branku Furlaniču, ki je dogodek zapisal v večnost in vedno rad pomaga.
  • Cvetličarni Mimi iz Izole, ki vselej poskrbi, da je naš skupni hvala tudi posebej lep.

Večer se je začel z instrumentalno izvedbo večno zelene Ne čakaj na maj, vmes smo slišali, kot je točno napovedal dirigent Mirko Orlač, »50 minut čiste romantike«, za posladek pa smo na koncu dobili še Ne čakaj na maj v izvedbi orkestra in vseh vokalistov, z Aniko Horvat in Leo Sirk vred.

Hvala vsem na odru, za odrom in v dvorani. Kot vselej pravimo: SAMO SKUPAJ ZMOREMO VEČ.

Priklicali smo maj