Ta pomol v Izoli je doživel že marsikaj. Prihode in odhode potniških in ribiških ladij ali čolnov, nekoč je tu izplul in pristajal katamaran za Benetke, prizorišče koncerta pa bo pomol prvič in sicer v petek 07. septembra 2018 ob 19.30 – »Carinski« pomol, nasproti hotela Marina, Izola

Pihalni orkester Izola, ki v našem mestu deluje neprekinjeno že več kot 140 let, zadnjih 10 let pa ga vodi prof. Mirko Orlač, bo 7. Septembra zvečer tu zaigral, da nam bo pelo srce. Koncert bodo s svojim nastopom obogatili odlični glasbeniki iz Izole, ki so ime našega mesta prav tako kot orkester, ponesli daleč preko naših meja: Rudi Bučar, Marina Martensson, Enzo Hrovatin, Lana Hrvatin svojo glasbeno pot šele začenja( učenka Lee Sirk) in seveda Drago Mislej – Mef. Koncert je dobrodelne narave, zbrana sredstva s prostovoljnimi prispevki obiskovalcev in donatorjev, so namenjena orkestru za nakup instrumentov: paradnih tolkal. Mladi tolkalci nam bodo z novimi instrumenti zaigrali tudi posebno točko.

Orkester s tako častitljivo tradicijo je svojevrsten ambasador Izole. Posebej v zadnjem desetletju, ko ga vodi prof. Mirko Orlač in s svojimi nastopi kot za stavo zmagujejo ali dosegajo visoka priznanja na številnih glasbenih tekmovanjih v Sloveniji in izven nje. S svojimi nastopi, redno nas presenečajo tudi s svežim programom, obogatijo vse pomembne dogodke in praznične dni naše Izole. Delujejo kot društvo, prejemajo manjšo dotacijo občine, tu in tam morda kaj sami zaslužijo, a našteto ni dovolj za nove glasbene instrumente, ki jih pretežno mladi člani orkestra, sicer učenci naše Glasbene šole, nujno potrebujejo.

Letošnji redni letni koncert bodo organizirali na carinskem pomolu, s prelepo Izolo in morjem v ozadju.

Koncert bodo popestrili vrhunski pevski izvajalci, ki so na slovensko glasbeno sceno ponesli ime Izole. Da ne bomo komu storili krivice, vsi so dragoceni, jih naštejmo po abeced: Rudi Bučar, Marina Martensson, Enzo Hrovatin, Lana Hrvatin (učenka Lee Sirk) in Drago Mislej – Mef.

Vsak glasbenik bo eno svojo prepoznavno skladbo zapel sam, dve pa ob spremljavi orkestra. Seveda nas bo pobožal Enzov Solinar, Mefova Ja pa ja, Rudijevi Tisti ljudje, Marinina Blizu, Lana pa bo zapela Nad mestom se dani in še kakšno. Orkester pa nam bo nekaj melodij zaigral tudi sam. Ampak to le za pokušino. Za več, bo treba priti na pomol.

Vstopnine ne bo, zelo, zelo veseli pa bomo donacij obiskovalcev v skrinjico, kot smo tudi veseli pomoči donatorjev, nanizanih na plakatu, nekateri pa nam pomoč še obljubljajo.

Hvaležni pa smo tudi za nesebično pomoč: Občine Izola, Komunale Izola, Centra za kulturo, šport in prireditve Izola, JSKD. Vsem naštetim se kot soorganizator pridružuje tudi naš Lions club Izola- Isola.

Z velikim veseljem pomagamo, saj nam je Pihalni orkester Izola na pomoč priskočil že dvakrat: donirali so nam koncert »Ne čakaj na maj« skupaj s pevko Marino Martensson pred tremi leti in tudi 27. maja 2017, ko je  s svojim promenadnim koncertom dvignil na noge Ljubljano ob praznovanju 100 letnice lionizma na prireditvi »Objem«.

Lions club Izola – Isola je soorganizator dogodka, ki bo v primeru slabega vremena v Kulturnem domu. Radi smo zraven, saj verjamemo, da samo skupaj zmoremo več. Hvala vsem, ki boste prišli, uživali čudovit večer in obenem pomagali.

Sponzorji dogodka:

 

 

TIR TRANSPORTI d.o.o.

Medijski sponzor:

Koncert na pomolu v Izoli