Težko je razumeti vreme. Ves teden sije sonce, potem pa je vremenska napoved tako zelo neprijazna, da si organizatorji čisto preprosto ne morejo privoščiti koncerta pod milim nebom… Žal. Postavitev odra, ozvočenja in nega instrumentov, imajo svoja pravila igre, ki jih je treba spoštovati. To, da smo Koncert na pomolu organizirali v dvorani, je izjemnosti dogodka zagotovo vzelo nekaj čara, ne pa dobre volje in osnovnega namena – zbrati sredstva za nove instrumente. In smo jih.

 

 S pomočjo pokroviteljev, ki jih je v šopek povezal Lions club Izola – Isola, so novi bobni že plačani. To so omogočili sponzorski prispevki : Adriatic Slovenica, Turistična agencija Universum iz Ljubljane, Dinit iz Izole, Delamaris in Tiri transporti, d.o.o. Vsem zares iz srca hvala. Prav zaradi radodarnosti sponzorjev se je orkester, v veliko veselje prepolne dvorane odločil, da prostovoljne prispevke, zbrane v skrinjici, nameni družini iz Izole, ki ji je požar uničil dom. 1.200 eurov iz skrinjice je že prejel Rdeči križ Izola. Hvala vsem v dvorani.

V imenu Pihalnega orkestra in Lions cluba Izola – Isola gre najprej res velik hvala vsem solistom, ki so darovali svoj nastop. Pihalnemu orkestru, ki v Izoli neprekinjeno deluje že 140 let, zadnjih deset let ga vodi Mirko Orlač, in je ime Izole ponesel daleč onkraj njenih meja, so se na odru pridružili solisti, ki so storili povsem enako – njihova glasba je Izolo postavila na zemljevid prepoznavnosti. Ljudje vedo, kje je doma dobra glasba in kje so doma odlični glasbeniki : Rudi Bučar, Marina Martensson, Enzo Hrovatin in Drago Mislej Mef so…že legende. Vsi so zapeli svoje skladbe. Nekaj sami, nekaj ob spremljavi orkestra, s priredbami, napisanimi posebej za to priložnost. Petnajstletna Lana Hrvatin iz Izole pa se na to pot šele podaja. Stara je 15 let, zaključila je violino na nižji glasbeni šoli, septembra je začela študij na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani na oddelku za jazz petje in se petja uči pri še eni legendi -Lei Sirk.

Koncert je navdušil, dvorana je dihala kot eno z nastopajočimi, peli smo, ploskali, vstali od navdušenja, lepa energija je zaokrožila med nami. Ni besed, ki bi opisale to izjemno doživetje, ki je na odru povezalo vse, kar najboljšega Izola premore na področju glasbe.

V imenu orkestra se zahvaljujemo: Občini Izola, Centru za kulturo, šport in prireditve in JSKD – enota Izola, za vso pripravljenost pomagati pri organizaciji.

Naša zahvala gre tudi Luki Koper- Živeti s pristaniščem ter Radiu in TV Koper za medijsko pokroviteljstvi dogodka.

Koncert na pomolu je bil tokrat res v dvorani, a tako zagotovo kot so novi paradni bobni lepo zazveneli v prvi na odru zvedeni skladbi » V San Simonu«, tako zagotovo koncert na pomolu, nekoč res bo – na pomolu. Sanjam se nikoli ne smemo odpovedati.

Sponzorji dogodka:

TIR TRANSPORTI d.o.o.

Medijski sponzor:

Koncert na pomolu napolnil dvorano