Seveda zime še ni konec, tudi snega ob morju ni, a ko se bližamo zadnjim dnem koledarskega leta je prav, da naredimo inventuro minulih mesecev. Oktober, november in december imajo za Lions club Izola-Isola en skupni imenovalec – nič manj delovni od septembra ali oktobra niso bili.

Začetek septembra je zaznamoval Koncert na pomolu, ki ga je muhasto vreme preselilo v dvorano. Dogodek je tako morda izgubil nekaj morskega čara, vsekakor pa ne prijetne energije, namena in rezultata. Pihalni orkester Izola ima tako z našo pomočjo in pomočjo pokroviteljev, ki smo jim uspešno pihali na dušo, nove paradne bobenčke, s katerimi bodo razveseljevali naša ušesa. Obenem pa je dovolj prispevkov omogočilo še lepo donacijo družini iz Izole, ki ji je ogenj uničil dom.

Oktobra smo kot vsako šolsko leto, obiskali 3 osnovne šole v Izoli, s katerimi že od leta 2013 sodelujemo pri eni najbolj žlahtnih vzgojnih in sporočilnih akcij lionsov po vsem svetu, Plakatu miru. Še vsako leto doslej je otrok iz Izole, včasih celo dva, pristal v nacionalnem finalu med 24 finalisti iz vse Slovenije. Tudi letos žirija v sestavi Dean Mehmedovič – direktor Galerije Insula, Fulvia Grbac, akademska slikarka in Nataša Benčič za naš klub, ni imela lahkega dela. Med 21 likovnimi deli osnovnih šol Vojka Šmuc, Livade in Dante Alighieri smo izbrali 3 likovna dela: Hana Tajroska z OŠ Dante Alighieri je dosegla prvo mesto na ravni občine, seveda smo jo poslali na nacionalni izbor, prav tako sliki Eve Lovrič z OŠ Vojke Šmuc in Timoteja Adriana Cerina z OŠ Livade, ki je bil edini tudi izbran v nacionalni izbor. Čestitke vsem trem, še posebej pa Timoteju, ki je sliki nadel dolg in pomenljiv naslov: »Naj ne bo niti na palubi, niti v življenju prostora za negativce, naj bo prostor samo za prijazne ljudi«. Kot bi nam s tem naslovom bral misli. Prav zato imamo Plakat miru radi tudi mi. V aprilu naslednje leto bomo v palači Manzioli, kot vselej v sodelovanju s Samoupravno skupnostjo Italijanov Izola, pripravili občinsko razstavo, na kateri bodo nastopil tudi glasbeni talenti vseh treh šol občine Izola.

In že je tu december 2018, ki sta ga  zaznamovala dva lepa in tradicionalna dogodka. V začetku decembra smo se pri naši članici Mirjani Knez, na njihovi Domačiji Knez v Strunjanu, zbrali člani kluba, zato da skupaj proslavimo kar 7 rojstnih dni naših decembrskih slavljencev. To so Igor Bordon, Koni Marchesan, Nuška Bobek, Mirjam Feder, Mirjana Knez, Suzana France in Mojca Vojska.

Praznično vzdušje pa je obogatila krajša slovesnost, saj smo medse sprejeli novega člana, to je Nelson Šorgo iz Lucije. Hura, še en fejst fant, v naših vrstah!

Mesec december vsako leto, že 6 let zapored, tradicionalno sklenemo z Božičkom za otroke v reji, ki ga pripravljamo v sodelovanju s Centrom za socialno delo Izola. Tistim otrokom iz Izole, ki zaradi različnih nesrečnih okoliščin ne živijo s starši, pač pa v rejniških družinah, pripravimo lepo druženje in darila. Hvala za sodelovanje Čokoladnici Tramontana Izola, RTV Slovenija, Luka Koper in VV Log d.o.o.

To je večer, ki je dragulj vseh naših dogodkov, saj razveseli prav vse. Skozi leta smo na teh srečanjih spletli lepe človeške vezi. Večer, s katerim najlepše zaključimo koledarsko leto in gremo zagnano naprej.

Hvala vsem, ki nam na poti humanitarnosti pomagate. Kot somišljeniki, pokrovitelji, prijatelji.

Srečno vsem v letu 2019, v imenu vseh nas, članov Lions cluba Izola-Isola.

Zimska inventura
Tagged on: