V prostorih Rdečega križa Izola je nov hladilnik, ki ga je projektu Donirane hrane namenilo trgovsko podjetje Spar, ki je že vrsto let partner Zveze Lions društev Slovenije pri projektu Donirane hrane. Ta v Sloveniji poteka že od februarja 2013, skozi leta pa se je iz Celja, kjer so ga začele udejanjati članice Lions kluba Mozaik, kot pozitivni virus razširil po vsej Sloveniji. V 30 krajih in skoraj 80 trgovinah tako dnevno trgovci namenjajo neoporečno hrano, ki bi jo sicer uničili, ljudem, ki jo potrebujejo. Tudi v Izoli.

Člani Lions cluba Izola- Isola smo hladilnik Rdečemu križu Izola, ki je naš dolgoletni partner v projektu donirane hrane predali na sedežu Rdečega križa. Zbralo se nas je nekaj in radostno smo nazdravili novi pridobitvi. Pozdravila nas je predsednica RK Izola, Vanda Zajc in se nam iskreno zahvalila za naše predano delo, rekoč, da smo Lionsi vedno neutrudno zraven povsod in kadar le lahko in da v Izoli zelo cenijo naš trud. Modri trak na hladilniku sta skupaj prerezala naš predsednik Miran Hrovatin in Branka Požar, zaposlena na Rk Izola, ki se nam je v nekaj akcijah kluba tudi že delovno pridružila. Vsako jutro se Branka pred odprtjem trgovine odpravi v trgovino Spar v Izoli, kjer jo čaka voziček z različnimi izdelki : kruhom, sladicami, mesom, sendviči, od dneva do dneva je ponudba različna, enkrat tedensko se odpravi tudi v Spar v Koper. Rdeči križ Izola poskrbi tudi za dnevni topli obrok za 32 oseb, kar financira občina, pogosto pa sladice iz Spara zaokrožijo njihovo kosilo, ki ga sicer pojedo v okrepčevalnici.

Samo lani je Rdeči križ Izola na ta način prejel 8.726,50 kg hrane v protivrednosti 32.910,00 eurov. Na ta način Lionsi in Rdeči križ v Izoli dnevno pomagamo 10 do 20 ljudem, na letni ravni je to kar 2472 ljudi.

Lepo zgodbo pišemo skupaj, ponosni smo nanjo in veseli, da jo lahko udejanjamo.

Hladilnik za Rdeči Križ Izola
Tagged on: