DSC_4467

… takrat je zraven Lions klub Izola-Isola, poln oder nastopajočih in polna dvorana obiskovalcev, ki Skupaj zmoremo več. To se je zgodilo v Kulturnem domu v Izoli, ko smo 9. januarja za TIMOTEJA zbrali 2.900 evrov.

Pihalni orkester Izola pod vodstvom dirigenta Mirka Orlača je večer začel s skladbo Ne čakaj na maj in nadaljeval večer s samimi večno zelenimi melodijami, ki so navdušile polno dvorano. Ko pa je na oder stopila naša gostja, pevka Marina Martensson, Švedinja s koreninami v Izoli, je dvorana še posebej zaživela. Maestro Orlač je zanjo posebej napisal priredbi za dve skladbi in prvič nam je zapela v slovenščini. Med iskrenimi ljudmi je bila deležna stoječih ovacij, tudi kakšne solze, priznamo.

Toliko lepe energije na odru in v dvorani se redko zlije v celoto. Celoto lepega, toplega. Mama Ana Jurčič bo svojemu Timoteju tudi z našo pomočjo in pomočjo mnogih, ki so donirali pred nami in bodo še za nami, lahko kupila posebej zanj prilagojeno vozilo. Timotej ima težko obliko cerebralne paralize, a živi v domači oskrbi. Zdaj bo njuna svoboda večja. Z avtom bo vse lažje kot peš.

Tako bo, kot je Timotej narisal in mama Ana napisala.
20160123_11510520160123_115114

Zvezde jima bodo tudi z našo skupno pomočjo kmalu dosegljive.

Tudi za nas je dotakniti se človeške duše, kot bi se dotaknili zvezde.

Takrat, ko se lepo sveti, smo nagrajeni.

Ko se maj zgodi januarja