ne-cakaj-na-maj

Zakaj bi čakali na maj, če si ga lahko pričaramo že na samem začetku mladega leta 2016? To je osnovna želja, misel in obenem naslov Dobrodelnega koncerta, ki bo v Kulturnem domu v Izoli v soboto, 9. januarja 2016 ob 20-ih. Vstopnina 10 €.

Izkupiček koncerta namenjamo fantku Timoteju, ki je edini otrok z najtežjo obliko cerebralne paralize v Sloveniji in še vrsto drugih zdravstvenih težav, ki živi z mamo Ano Jurčić doma. Njuno življenje je klub oviram polno. Da bo tudi bolj svobodno pa potrebujeta avto, ki bo prilagojen Timotejevem potrebam. V ta namen so jima na pomoč že priskočili tudi drugi: mediji, restavracije, posamezniki, Leoti in tudi naš Lions klub Izola-Isola, saj iskreno verjamemo, da le skupaj zmoremo več.

Koncertu smo dali naslov po večno zeleni slovenski skladbi, ki bo le ena in prva v nizu prepoznavnih in vsem  nam dragih melodij, ki jih bo za nas dobrodelno zaigral Pihalni orkester Izola pod vodstvom dirigenta Mirka Orlača, naša draga gostja pa bo skupaj z orkestrom Švedska pevka slovenskih korenin, od leta 2013 že skoraj domačinka v Izoli, Marina Martensson.

slika

Pihalni orkester Izola, je bil ustanovljen davnega leta 1875 in je na občinskem prazniku občine Izola leta 2015 prejel Zlato priznanje za 140  let neprekinjenega delovanja. Vsak pomemben trenutek življenja mesta in ljudi je zaznamovan z njihovo glasbo – od občinskih prireditev, koncertov, ponosno pa zastopajo barve Izole tudi na tujih odrih v Evropi, kjer so mnogokrat prejeli visoka priznanja. Njihove prvomajske budnice so legendarne. Od leta 2007 jih vodi dirigent Mirko Orlač, pod njegovim vodstvom pa je orkester dobesedno začel nizati uspeh za uspehom. V letih 2013 in 2014 so bili v svoji kategoriji najboljši orkester v Sloveniji. Repertoar orkestra je raznolik, z njimi zelo radi nastopajo znani vokalisti, na koncertu ob 140.letnici delovanja je bil to Rudi Bučar in tako je na Manziolijevem trgu zvenela priredba njegove Šaltinke.

IMG_8472Za naš dobrodelni koncert »Ne čakaj na maj« se jim bo na odru pridružila Marina Martensson, Švedska pevska in kantavtorica slovenskih korenin, Izolanka po mami pravzaprav. Od leta 2013 pa tudi zares živi v Izoli, saj je želela živeti kulturo svojih nonotov. Že od svojega dvanajstega leta njen čarobni glas, posebej ji je drag jazz, boža ušesa poslušalcev, izdala je dva albuma, uspešna na Švedskem in Japonskem. V Izoli in Sloveniji sodeluje z mnogimi glasbeniki, spremlja se z akustično kitaro, predstavlja nam tudi avtorske skladbe, širše prepoznavna pa je postala z oddajo Slovenija ima talent, kjer jo je pritisk na Zlati gum odnesel neposredno v polfinale, kjer je Slovenijo začarala takole.

Posebej za Marino Martensson je Mirko Orlač napisal priredbi dveh skladb, ki ju bo zapela skupaj z orkestrom, zapela pa nam bo tudi sama, s kitaro. Obeta se nam večer, ki je glasbena poslastica, saj nas bodo nagovarjale  same znane melodije.

Ne čakate na maj…pridite na koncert že zdaj, 9.januarja ob 20-ih, donirajte 10 €, saj bo tako Timotej lahko svoboden kot ptica.

Hvala vam že vnaprej.

Dobrodelni koncert: Ne čakaj na maj