“Božiček za otroke v reji” je tradicionalni dogodek našega kluba, ki ga že četrto leto zapored organiziramo v začetku decembra. Pripravljamo ga v sodelovanju s Centrom za socialno delo Izola, namenjen pa je otrokom iz Izole, ki iz različnih razlogov ne živijo doma, pač pa v rejništvu. Otroci mu napišejo pisma, naš Božiček jim prinese darila, na Belvederju nad Izolo pa se zgodi srečanje, ki razveseli vse – otroke, njihove rejnike in verjemite, tudi nas kot klub. Letos so se nam pridružila še dekleta iz dobrodelnega društva “Sladki nasmehi”  in male in velike otroke razveselile s torto in mafini živih barv in izjemnih okusov. Dragi Božiček, ostajaš naš, vsako leto, smo si rekli ob zaključku tege lepega dne.

20151208_191708

In že snujemo naslednjo akcijo, v sodelovanju z Rdečim križem Izola in tremi OŠ Izole – Livade, Dante Alighieri in Vojka Šmuc , s katerimi  smo v štirih letih obstoja našega kluba sodelovali že nekajkrat. Tokrat bomo v Parku Pietro Coppo postavili Božično stojnico, kamor vas vabimo  v soboto, 26.decembra. Ponudili vam bomo kuhano vino, izvirna unikatna darilca, ki so jih samo za vas  izdelali učenci  naših šol, v zameno pa bomo veseli  simboličnega prispevka 2 eur.

Več kot vas bo, več bomo skupaj zbrali za prehrambene pakete našega Rdečega križa. Zato  res prijazno vabljeni na našo stojnico.

In še vabilo za naslednje leto, ko bo januar še zelo mlad mesec. V soboto, 9.januarja, prirejamo v Kulturnem domu in z njihovim sodleovanjem v Izoli DOBRODLENI KONCERT, ki nam ga podarja PIHALNI ORKESTER IZOLA  pod vodstvom dirigenta  Mirka Orlača, kot posebna gostja pa bo na koncertu zapela naša Marina Mortenssen. Izkupiček koncerta bo namenjen društvu “Vesele nogice”- za Timoteja, fantka, ki ga je življenje močno prikrajašalo, del izkupička pa bo bomo namenili družini v socialni stiski.

Dean Kocjančič, predsednik Lions kluba Izola-Isola, se teh  načrtov veseli in vam v imenu kluba polaga na srce misel , ki prežema Lionizem :” Skupaj zmoremo več”

Vabljeni na vse naštete dobrodelne dogodke!

Dobrodelni zaključek in začetek leta