Plakat miru je zgodba, ki jo je naš klub vzel za svojo že ob samem začetku delovanja kluba pred enajstimi leti. Vsako leto k sodelovanju povabimo vse tri osnovne šole iz Izole: Vojka Šmuc, Livade in Dante Alighieri. Veseli smo, da je med 24 finalistov iz vse Slovenije vsako leto izbrana tudi ena ali dve risbi mladih likovnikov iz Izole.

Na letošnji natečaj Plakat miru z naslovom »Naj te vodi sočutje« je iz vsake šole prispelo 7 likovnih del, med temi je komisija v sestavi: Duško Milavec – arhitekt, filmski scenograf, Badjurov nagrajenec ter Devana Jovan Lacovich in Nataša Benčič – obe članici našega kluba, izbrala tri likovna dela, ki po občinskem izboru nadaljujejo pot v ocenjevanje na nacionalni ravni, na ravni občine pa so že naši zmagovalci.

1. mesto: NAŠA KOŽELJ, 8. a razred, OŠ Vojke Šmuc Izola

Mentorica: Klarisa Hrvatin

2. mesto: ZALA MILOSTNIK, 8. a razred, OŠ Livade Izola

Mentorica: Ingrid Knez

3. mesto: ARINA TALANTOVA, 7.b razred, OŠ Dante Alighieri Izola

Mentor: Ivan Rocco

Mladim likovnikom, ki so svoje ideje ujeli v žive barve in tenkočutna mirovna sporočila, gredo naše iskrene čestitke in želje za dobro uvrstitev v finale.

Sestava strokovne komisije

Duško Milavec je arhitekt in filmski scenograf ter Badjurov nagrajenec za življenjsko delo na področju filma. Kot scenograf je sodeloval tudi pri filmu Nikogaršnja zemlja, ki je bil nagrajen z Oskarjem za najboljši tujejezični film.

V vlogi predsednika komisije za izbor risb Plakat miru je z nami že drugič.

Neprecenljiva pa je bila za nas njegova pomoč, ko je kot arhitekt pred nekaj leti pro bono sodeloval z nami pri projektu opremljanja Svetovalnega centra za otroke, mladostnike in starše v Izoli, ki je prijazne prostore za delovanje dobil v sodelovanju z Občino Izola prav na pobudo in s prostovoljnim delom našega kluba.

Plakat miru 2022/2023: Naj te vodi sočutje

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja