Z željo po utrjevanju vezi smo se srečali s pobratenim klubom LC Portole. Druženje smo zaokrožili z dobrim namenom in zbrali sredstva za zimsko šolo v naravi treh izolskih osnovnošolcev.

Brez meja in skupaj

Od našega pobratenja z LC Portole je minilo skoraj leto dni in seveda je bil skrajni čas, da se ponovno vidimo. Tako smo se z veseljem odzvali vabilu predsednika Mladena Poropata in se odpravili čez mejo v Buje v La Parenzano. Prav tja, kjer se je lani decembra tudi uradno sklenilo naše prijateljstvo in pričelo čezmejno sodelovanje. Po uvodnem delu, ki ga je izpeljal Dario Bognolo, in nagovorih predsednikov Nelsona Šorga in Mladena Poropata, smo na pot lionizma tudi uradno popeljali njihovega novega člana Stefana.

Donacija za tri izolske osnovnošolce

Sproščeno druženje smo zaključili z dobrodelno noto. Skupaj z LC Portole smo zbrali 180€, ki jih bomo namenili v fond za zimsko letovanje treh izolskih otrok OŠ Dante Alighieri. Šola v naravi bo tako razveselila tudi tiste osnovnošolce, katerih družine bi si to zelo težko privoščile.

Kaj nas povezuje?

Vsekakor dobrodelnost. Vendar po prijetnem večeru ponovno ugotavljamo, da je nas združila predvsem sproščenost. Mali izziv »Na kratko se predstavi« nas je tokrat dodobra nasmejal in videli smo, kako zelo raznoliki profili sestavljajo naša kluba.

Pred pobratenjem smo se večkrat srečali in vsi se strinjamo z mislijo, ki jo je podelil predsednik LC Portole Mladen Poropat.

»To je bil naraven odnos. Že prvič, ko smo se srečali, smo se takoj dobro počutili. In takrat, ko se z nekom tako počutiš, se spontano zgodi, da gradiš odnos naprej.«

Skupaj zmoremo več.

Čezmejno srečanje s pobratenim klubom LC Oprtalj
Tagged on:                     

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja