Dnevi, ko so ognjeni zublji zajeli Kras, nam bodo ostali v spominu za vedno. Zaradi neverjetne moči ognja, a tudi zaradi povezanosti vseh, ki so v teh težkih trenutkih spet enkrat stopili skupaj in Pomagali. Veliko jih je bilo, z vseh koncev Slovenije in iz sosednjih držav. Z enim samim ciljem – premagati ogenj.

Tudi slovenski lionsi želimo pomagati in na tak način reči HVALA. Gasilske vrste iz vse Slovenije so na Krasu krepili gasilci iz naših lokalnih okolij, zato gre naša finančna pomoč za opremo najprej njim, saj so vedno in v vsakem trenutku na razpolago povsod tam, kjer jih potrebujemo.

Gasilski zvezi Izola, pod okriljem katere delujeta dve prostovoljni gasilski društvi – Korte in Izola, smo člani Lions cluba Izola – Isola prispevali 800 eur.

Poveljnik Gasilske zveze Izola Simon Felda, je tako strnil svoje misli:

V teh dneh smo vsi nemo strmeli proti Krasu, na slovenski in italijanski strani. Gledali smo kako se dim vali na vse možne strani. Kot poveljnik Gasilske Zveze Izola sem dobil poziv o aktiviranju naše gasilske zveze. Nemudoma sem stopil v kontakt s poveljnikom Obalno-kraške regije, tovarišem Markom Adamičem, ki je bil v štabu, in se dogovoril za aktiviranje naših društev. 

Na požaru Kras 2022 je sodelovalo 15 gasilcev iz obeh naših društev ( Korte in Izola), ki so nesebično pomagali krotiti rdečega petelina. Sodelujočih gasilcev bi lahko bilo še veliko več, vendar sem bil primoran poskrbeti za požarno varnost tudi na območju naše občine, zato smo se skupaj s poveljnikoma PGD Korte in PGD Izola odločili, da pošljemo na pomoč le peščico naših tovarišev.

Poudariti moram, da so bile razmere na terenu ekstremne, saj so nas ves čas spremljali visoka temperatura, vlaga, dim. Intervencija je bila dolga in je še tako izkušenega gasilca dodobra zdelala. 

Pohvaliti moram prav vse sodelujoče: od Vojske, reševalcev, Civilne zaščite, Rdečega križa, gozdarjev, Policije. Niti za trenutek nam ni zmanjkalo pitne vode, energijskih tablic in napitkov ter hrane.

Vsi napori so bili poplačani, ko smo se izmučeni vračali domov in so nas ob cesti spremljali napisi zahvale in domačini, ki so nam ploskali ter bili hvaležni za naše dobro opravljeno delo. 

Ob tej priložnosti se zahvaljujem vašemu društvu Lions Clubu Izola-Isola za donirana sredstva, ki bodo namenjena za nabavo gasilske opreme obeh društev tako PGD Izola kot PGD Korte. Iz srca HVALA.

Z gasilskim pozdravom

“Na pomoč”

Poveljnik GZ Izola

Simon Felda

Dragi Simon Felda in vsi naši gasilci, vsem vam namenjamo naše spoštovanje in hvaležnost.

Pogumno in srčno naprej, vam želimo vsi člani Lions kluba Izola – Isola.

Hvala vam, dragi gasilci
Tagged on: