V začetku februarja smo se spet imeli fino in aktivno sestankovali tam, kjer se je do sedaj rodilo in oplemenitilo že veliko idej – na domačiji Knez. Kljub koledarski zimi, se je v kreativnem ozračju sestanka čutilo pomlad in njene nove energije, ki bodo brstele v mnogih dogodkih trenutnega lionističnega leta. Jedro našega sestanka, okrog katerega so se pletle ideje in iskrila mnenja, sta bili prihajajoči akciji: tradicionalni dogodek Ne čakaj na maj in dogodek, katerega osrednja zvezda bo dobrodelno olje Leonis. Oba bomo udejanjili v prvem pomladnem mesecu.

Lionistična pomlad.

V četrtek, 5.marca ob 19.00 se bomo zbrali v restavraciji Kamin na Belvederju, večer bomo posvetili mlajšemu bratu že znanega dobrodelnega vina Leonis, olju Leonis. V krmarjenju letošnje lionistične barke z Mirjano Knez za krmilom, je namreč idejno luč ugledalo olje Leonis. Večer bomo priredili v sodelovanju z Inštitutom za oljkarstvo, ki bo z nekaj strokovnimi besedami dr. Milene Bučar Miklavčič poskrbel za uvodni del večera, pridobljene dragocene informacije pa bomo lahko z degustiranjem različnih olj preizkusili tekom okusnih kreacij restavracije Kamin. Olje, ki ga bo naš klub preoblekel v Leonis preobleko, bo v celoti donacija zadruge Olea Capris, ki bo za ta namen darovala kar 50 litrov izvrstnega olja. In prav to vas bo ob zaključku v stilski steklenici z navdušenjem čakalo, da ga v zameno za donacijo vzamete domov in ga predstavite vaši kuhinji. Etiketa na steklenici bo enaka kot na našem vinu Leonis, le nekoliko manjša, in je delo in donacija akademske slikarke Fulvie Grbac. Poleg izjemne hrane, dragocenih informacij in vzpodbudne energije, bo večer z glasbo v živo zaokroži Igor Lija.

Pri Knezovih je vedno lepo.

Da bo dogodek res brezhibno potekal, se bomo na temo dobrodelnega olja dobili še enkrat in sicer 27. februarja ob 19.00 v prostorih knjižnice Izola, ko bomo združili prijetno s koristnim. Sprva bomo namreč prisluhnili pogovoru članice Nataše Benčič, ki bo v sklopu mesečnih večerov Zanimivi Izolani gostila članico Miriam Feder. V kolikor pa se zadnji detajli ne bodo še čisto ulegli, jih bomo obnovili še enkrat in sicer, 29. februarja, ko si bomo v KD Izola ob 19.00 ogledali gledališko predstavo Orkester, v kateri nastopata članici Suzana Poropat Turk in Diana Okretič.

Zadnjo soboto v marcu, 28. marca ob 19.00 je tu naš tradicionalni koncert Ne čakaj na maj, ki bo tokrat nekaj posebnega, in sicer glasbena pravljica. Ušesa in misli si bomo mali in veliki spočili ob pripovedovanju igralke Mojce Fatur, sicer Izolanke, ki nas bo ob spremljavi Pihalnega orkestra Izola popeljala v čarobni svet pravljice bratov Grimm, Bremenski godci. Tekst za dogodek, ki se bo v Sloveniji zgodil premierno, je prevedla članica Devana Jovan.

Kreativne energije bodo brstele v pomladnih dogodkih