Na četrtkov večer, 16. januarja, nas je pri predsednici Mirjani Knez na domačiji Knez v Strunjanu ponovno pričakalo domače ozračje z zakurjenim kaminom. Prvi sestanek v novem koledarskem letu je bil zasnovan malce drugače kot običajno. Namenjen je bil novim znanjem in vzpodbudam, ki bodo naša jadra v letošnjem letu vsekakor gnala še dlje.

V prvem delu smo prisotni z veseljem prisluhnili članicama Miriam Feder in Nataši Benčič, kateri sta z nami podelili dragoceno znanje, ki sta ga pridobili tekom svoje bogate kariere. Miriam nam je predavala o bontonu in protokolarnem delu organiziranja prireditev, Nataša pa je svoje znanje iz organizacije dogodkov jasno prenesla na pripravo dogodkov v našem klubu. Vsebina je bila vsekakor dobrodošla in bo praktično pripomogla k še kvalitetnejši pripravi naših raznolikih akcij. Znanje bomo lahko unovčili že spomladi, ko bomo zasnovali kar dva dogodka.

V začetku marca vas bomo povabili na enogastronomsko doživetje v restavracijo Kamin na Belvederju. Dogodek, ki bo svoje mesto našel na četrtkov večer 5. marca, bomo pripravili v sodelovanju z Inštitutom za oljkarstvo, zadruga Olea Capris pa nam bo za dobrodelni namen odstopila kar 50 litrov olja. Namen dobrodelnega večera bo, preko raznolikih vsebin in seveda kulinarike, spoznavati značilnosti kvalitetnega oljčnega olja, kakršnega boste lahko ob koncu večera odnesli tudi domov. Da pa bo večer čisto pravo doživetje, bo poskrbljeno tudi za glasbo.

V sodelovanju s Pihalnim orkestrom Izola bomo tudi letos pripravili dogodek Ne čakaj na maj, ki se bo zgodil zadnjo soboto v prvem pomladanskem mesecu, natančneje 28. marca, v telovadnici OŠ Vojke Šmuc in bo že tretji zapored. Tokrat bomo prisluhnili nečemu čisto novemu in svežemu, pravi glasbeni poslastici, ki bo še posebej zanimiva za otroke in bo izvedena premierno v Sloveniji.

Na tokratnem sestanku pa smo se razveselili tudi posebnega gosta. Obiskal nas je vice guverner Danilo Tomšič, ki je našemu klubu namenil besede podpore in izrekel pohvalo našemu delovanju.

Novo znanje in vzpodbude – veter v naša jadra