Ko se je pred več kot 100 leti v ZDA začela pisati zgodba lionizma, je že po nekaj letih delovanja našla rdečo nit svoje humanitarnosti v pomoči slepim in slabovidnim. Kljub temu, da so se skozi čas cilji donacij lionov po vsem svetu in tudi pri nas, razvejali v številne smeri, smo ostali zvesti pomoči slepim in slabovidnim.

Klubi to v svojem okolju počnemo na različne načine, kakor so različne tudi oblike dogodkov, s katerimi nagovarjamo občinstvo in donatorje, da skupaj dosežemo cilj.

Lions club Izola-Isola se že od ustanovitve, 19. februarja 2012 s cilji svojih donacij usmerja na pomoči potrebne v Izoli. V sodelovanju z osnovnimi šolami, Društvom prijateljev mladine, Rdečim križem, Pihalnim orkestrom in številnimi posamezniki ter podjetji. Kadar se le da, s pomočjo znancev, prijateljev, sorodnikov in v sodelovanju z optiki, zberemo očala- korekcijska in sončna, ki jih ljudje ne potrebujejo več, ki jih nato preko našega Lions distrikta usmerimo tja, kjer jih pregledajo in usposobijo za pomoč tistim, ki jih potrebujejo, širom sveta.

Tako sta članici kluba Suzana Poropat Turk in Nataša Benčič sedmi rojstni dan našega kluba proslavili delovno, s prevzemom nekaj zajetnih paketov očal v Optiki Tommas v Kopru, na Ankaranski cesti 5c. V škatlah je okrog 100 očal.

Za skrb, pripravljenost in donacijo se jim iskreno zahvaljujemo.

Hvala, optika TOMMAS!