Zaključna prireditev Lions Plakata miru v Manziolijevi palači

Foto: Branko Furlanič

Nekoč davno, pred stoletji, je v tej čudoviti palači v srcu Izole domovala občinska oblast, že dolgo je tu sedež Skupnosti Italijanov Izola, ki je že 12 let soorganizator prireditve Plakat miru Lions kluba Izola – Isola. Tokrat smo že drugič skupaj gostili nacionalno zaključno prireditev in nagradili vseh 24 finalistov, mladih likovnikov iz vse Slovenije. S posebnim razlogom – zmagovalka natečaja, ki letos nosi naslov Naj te vodi sočutje, je NAŠA KOŽELJ, učenka Osnovne šole Vojka Šmuc Izola, ki jo je pri delu spodbujala mentorica Klarisa Hrvatin.

V galeriji Manziolijeve palače so bila na ogled čudovita likovna dela vseh finalistov, v dvorani, kjer je potekla prireditev pa likovna dela učencev treh osnovnih šol iz Izole. Tako smo dve razstavi povezali v en sam dogodek. Prijetno nas je presenetila velika udeležba finalistov, njihovih staršev, mentorjev, saj so do zadnjega kotička napolnili dvorano. Veseli nas, da so dogodek s svojo prisotnostjo počastili pooblaščenka za Plakat miru, Karmen Vidmar, predsednik LC Izola, Nelson Šorgo, župan občine Izola, Milan Bogatič, podžupanja Izole, sicer zadolžena za kulturo v Skupnosti Italijanov Izola, Agnese Babič, ravnatelj OŠ Vojke Šmuc Izola, Anton Baloh, podravnateljica OŠ Livade, Katja Bonaca in predsednik društva Pasquale Besenghi Skupnosti Italijanov Izola, Robi Štule.

Hvala za prijazne nagovore Karmen Vidmar, Milanu Bogatiču in Agnese Babič, za glasbena nastopa pa Nicoli Štule in Arniki Marancin.

Na letošnji občinski natečaj Plakata miru je prispelo 21 likovnih del iz treh šol Izole: Livade, Vojka Šmuc in Dante Alighieri.

Za lansko šolsko leto, ko zaradi covida prireditve nismo organizirali, smo priznanje podelili GRIŠI ROJCU z OŠ Livade Izola in njegovi mentorici Ingrid Knez, saj je bil Griša eden od lanskih finalistov. V letošnjem šolskem letu 22/23 je komisija Lions cluba Izola v sestavi: Devana Jovan, Nataša Benčič in predsednik Duško Milavec izbrala 3 krasna likovna dela, med njimi tudi našo nacionalno zmagovalko NAŠO KOŽELJ, OŠ Vojka Šmuc Izola. Čestitali smo tudi ARINI TALANTOVI z OŠ Dante Alighieri, njen mentor je Ivan Rocco, in ZALI MILOSTNIK z OŠ Livade Izola ter njeni mentorici Ingrid Knez.

Naša zaključna prireditev je bila pomembna za vse učence, posebej letošnje finaliste:

Našo Koželj iz Izole, Klaro Brešar iz Slovenj Gradca in Avo Šorli iz Ljubljane, ki so dosegli prva tri mesta.

Uvrstitve v finale pa so se veselili tudi David Vendramin, Eva Delfin, Alja Tutundžić, Tjaša Vogrin, Aleksandra Petrović, Liana Vodopivec, Ana Košuta, Irma Šerifović, Daša Horvat, lana Muršič, Katarina Tomc, Maša Kadivec, Domen Martič, Ema Vida, Živa Žerdoner, Eva Pokrižnik, Marjeta Lavrenčič, Klara Polanc, Tisa Julija Golob, Zala Hren in Tanja Berlak z različnih šol in občin v sodelovanju z Lions klubi širom Slovenije.

Foto: Branko Furlanič

Po prireditvi smo seveda prigriznili nekaj lokalnih dobrot, nazdravili z vini Štule, se posladkali s sladicami Slaščičarstva Cukerin in v spremstvu simpatičnega vodiča Gregorja Turističnega združenja Izola odšli na voden ogled Izole in muzeja Izolana – hiša morja.

Zahvaljujemo se vsem zgoraj naštetim, a tudi Cvetličarni Mimi, Društvu Pasquale Besenghi, OŠ Vojka Šmuc in Livade in posebej podjetju Acron. S pomočjo vseh, ki ste nam naklonjeni so naši dogodki prijetnejši za vse: Samo skupaj zmoremo več.

Zmagovalci plakata miru v Izoli
Tagged on:                 

Dodaj odgovor