Nikjer ni lepše kot na morju. Zato pomembne priložnosti kluba najraje opravimo na ladji naše članice Suzane France, dobesedno na morju. Tudi letošnja skupščina kluba in sprejem novih članov je bila tam. Dosedanji predsednik Nelson Šorgo je vajeti vodenja kluba predal bodoči predsednici Tjaši Likar, v svoje vrste pa smo sprejeli eno novo članico in dva nova člana. Mladen Poropat, Gemaldo Macchi in Maja Lovko so obogatili naše vrste.

Naš simpatični predsednik Nelson Šorgo je v nekaj misli strnil veliko opravljenega dela kluba v tem lionističnem letu – med večjimi projekti sta nedavna zaključna, nacionalna prireditev Plakat miru v Izoli in dva humanitarna koncerta Ujemi svoje sanje – 3. Februarja v Izoli in 3. Junija v Kopru, oba namenjena pomoči mladim talentom, katerih starši si ne morejo privoščiti plačil različnih izvenšolskih dejavnosti, za Društvo Palčica Pomagalčica. Ob naštetem je leto zaznamovala še cela vrsta manjših, a zato nič manj pomembnih akcij, ki zaokrožujejo še eno prijateljsko in uspešno klubsko leto.

Izvolili smo novo vodstvo – predsednica kluba je postala Tjaša Likar, podpredsednica pa Suzana Poropat Turk. Predsednik je podelil nagrade članom, ki so se izkazali z delom in predanostjo klubu, prejeli so jih : Danuška Bobek Gospodarič, Špela Rožaj, Nataša Benčič, Dean Peršič in Igor Bordon. Bodoča predsednica Tjaša Likar nam je orisala temeljne poudarke svojega programa, ki je inovativen in večinoma sega na področje osveščanja mladih, ohranja pa tudi tradicionalne klubske dejavnosti in uspešnice.

Novi člani kluba so postali Mladen Poropat, arhitekt, gradbenik in podjetnik iz Hrvaške, ki je že dolgo rezident v Sloveniji, zato je svojo dolgoletno predanost lionizmu želel nadaljevati prav pri nas, v naše vrste pa ga je pripeljal Igor Bordon. Gemaldo Macchi je Koprčan, dela kot realizator predvajanja na TV Koper- Capodistria, dejaven je na področju veslanja, v naše vrste ga je pripeljal Martin Feder. Maja Lovko je po rodu iz Postojne, a že nekaj let živi v Kopru. Diplomirala je iz konstrukterstva in snovanja letal na Fakulteti za strojništvo v Ljubljani, dela na Pipistrelu kot produktni vodja, za njo je že veliko prostovoljnega dela, ki ga bo z veseljem nadaljevala v Lions klubu Izola-Isola, kamor jo je pripeljala Nataša Benčič.

Za nami je še eno čudovito druženje, pred nami ( 3. Junija ob 20ih v Kopru ) pa še en velik koncert Ujemi svoje sanje. Na ladji, ali na kopnem – Samo skupaj zmoremo več!

Na morju je svet lepši
Tagged on: