telop_2014_jpeg_3

RDEČI ČEVELJČKI so več kot plesna predstava. So učna ura radosti – življenja, ki nima meja. Četudi si na invalidskem vozičku.

Potem, ko so pred leti dvakrat razprodali Cankarjev dom v Ljubljani in vsaj petkrat Gledališče v Novi Gorici, so lani novembra navdušili tudi polno dvorano Kulturnega doma v Izoli.

To je plesna predstava avtorice KATJE BUCIK, ki so jo oblikovali v zavodu CIRIUS v Vipavi. V njej plešejo otroci in odrasli na invalidskih vozičkih, skupaj s profesionalnimi plesalci. Tako nam kažejo , da v življenju ni ovir in ni meja. Lions klub Izola- Isola, ki je lani povabil rdeče čeveljčke med nas, zgodbo letos nadaljuje.

Skupaj z Rdečimi čeveljčki bo kot posebna gostja nastopila TINKARA KOVAČ.

Predstava je dobrodelna, vstopnina je 10 EUR.

Ves izkupiček predstave bo tudi letos, že drugo leto zapored namenjen Šolskim skladom Osnovnih šol v občini Izola: Vojke Šmuc, Dante Alighieri in Livade- za tiste otroke, ki imajo manj srečno otroštvo.

Verjamemo , da boste zraven in da boste prišli z veseljem. Skupaj zmoremo več, skupaj pridemo dlje.

Torej, se vidimo v četrtek 13.novembra 2014 ob 19. uri v Avditorij Portorož? Kupi karto


 

RDEČI ČEVELJČKI je zelo posebna plesna predstava. Predstava za Srce.

V njej plešejo otroci in mladostniki, a tudi odrasli na invalidskih vozičkih iz Centra za izobraževanje, rehabilitacijo in usposabljanje Vipava, skupaj s profesionalnimi plesalci skupine TERPSIHORA in M&N Dance Company.

S plesom nam sporočajo, da lahko plešemo, kadar to želimo in kakor si želimo. Sporočajo nam, da je vredno poskusiti in si upati, da so trenutki, ko se zlijeta gib in dih. Povezanost med gibalno oviranimi in profesionalnimi plesalci nam odpira nov svet komunikacije.

Svet, v katerega so vstopili gledalci razprodanih dvoran po Sloveniji, svet, ki ga je lani gledalcem v Kulturnem domu v Izoli odprl Lions klub Izola-Isola , z dobrodelno predstavo.


 

Tinkara Kovač se nam bo kot posebna gostja pridružila na odru.

Tinkara Kovač je glasbenica, pevka, diplomirana flavtistka, producentka in avtorica glasbe in besedil.

8. marca letos je zmagala na slovenskem predizboru za pesem Evrovizije, Ema 2014.  S skladbo Round and round / Spet je zastopala Slovenijo na Evrosongu, ki je letos potekal v Kopenhagnu na Danskem. Uvrstila se je v finale, ki ga je preko televizijskih sprejemnikov spremljalo rekordnih 500.000 Slovencev in Slovenk.

Po vrnitvi z Danske je Tinkara s svojim bandom imela bogato poletno koncertno turnejo po Sloveniji. Istočasno so potekala snemanja za 3 nove skladbe.

 

Dobrodelna plesna predstava Rdeči čeveljčki s posebno gostjo Tinkaro Kovač v četrtek 13. novembra ob 19. uri v Avditoriju Portorož