Dvorana Avditorija Portorož je bila 13. Novembra polna do zadnjega kotička. Polna ljudi, ki so kupili vstopnico v vrednosti 10 eur, zato, ker želijo pomagati. Ves izkupiček te izjemne predstave, ki jo je Lions klub Izola-Isola organiziral že drugo leto zapored, je šel spet v dobrodelne namene. Šolskim skladom treh osnovnih šol v Izoli- Livade, Dante Alighieri in Vojka Šmuc – za tiste otroke, ki imajo manj srečno otroštvo. Vsi skupaj smo zbrali 5800 eur. Pomagali ste nam-pomagati.

Video produkcija: Kleva Films

Bolj od besed so zgovorni video posnetek in fotografije, najbolj pa naš živ spomin, vtis, ki ga v nas pusti predstava. Videti toliko srečnih ljudi – na odru in v dvorani, je čista radost. Predstava Rdeči čeveljčki je lekcija življenja, lekcija, da zmoreš, četudi si na invalidskem vozičku, lekcija, da nič ni težko, če hočeš. Zato je ta predstava tako čustveno močna. Ker je polna optimizma in brezmejnosti. CIRIUS – Center za izobraževanje, rehabilitacijo in usposabljanje iz Vipave, seveda v sodelovanju s profesionalnimi plesalci –skupaj 50 ljudi…in avtorica predstave, njena duša, KATJA BUCIK, so nas spet začarali in z njihovo pomočjo smo zmagali. Zmaga je to, da smo lahko hvaležni vsakemu plesalcu, vsakemu gledalcu, vsakemu donatorju, ki je tako ali drugače pripomogel, da se je pred našimi očmi odvila plesna zgodba, s katero lahko pomagamo otrokom, ki imajo manj srečno otroštvo in manj možnosti. Trem osnovnim šolam smo s prav to predstavo lani podarili 3200 eu, letos v večji dvorani 5800.

This slideshow requires JavaScript.

Fotografije: Martina KmetLeo klub Koper-Capodistria

Pred vstopom v dvorano so obiskovalci v dar prejeli likovne izdelke, ki so jih otroci po šolah izdelali z žejo, da razveselijo prav vsakogar med nami : srebrne zvezdice z osnovne šole Dante Alighieri so s pripeto lepo mislijo prižigale luč in upanje, keramične sardele z OŠ Livade so nam povedale, da smo doma tu, na morju, da je dom dragocen… modri kamenčki za srečo z osnovne šole Vojke Šmuc pa so nas z mnogimi zapisanimi mislimi opozorili na najpomembnejše, na misel Hellen Keller, ki pravi :« Najlepših in najboljših stvari na svetu ne moremo videti, niti se jih dotakniti. Čutiti jih moramo s srcem«. In zato so Rdeči čeveljčki spet- zmagali.

Rdeči čeveljčki spet zmagali