V času, ko je Covid ustavil svet, ni nič ustavilo naše dejavnosti. Novo Lionostično leto smo začeli že julija. Na najlepši možen način – 11. julija 2021 smo na slovesnosti ob prazniku Občine Izola prejeli Srebrno občinsko priznanje za deset let predanega humanitarnega dela. Počasi že snujemo nove zgodbe, načrti za tekoče lionistično leto, ko je naš predsednik Martin Feder, že tečejo.

Prejem srebrnega občinskega priznanja Občine Izola za deset let predanega humanitarnega dela.

A lepo se je ozreti nazaj in kljub sprotnim zapisom na FB profilu Lions cluba Izola – Isola še tu, na spletni strani, osvežiti spomin na izjemno leto 2020/21, ko je bil naš predsednik Milan Baškovič.

V času, ko je covid ustavil svet, ni nič ustavilo naše dejavnosti.

O tem, da smo Domu upokojencev, Hoteli Delfin in mestni knjižnici Izola donirali 150 očal s samonastavitvijo dioptrije, smo tu že pisali, prav pa je da zabeležimo še nekaj akcij, ki so zaznamovale minulo leto : s pomočjo podjetja Lidl Slovenija smo Domu upokojencev Izola donirali 600 rol papirnatih brisač , Splošni bolnišnici Izola pa Paket prijaznosti za zaposlene na covid oddelku. V sodelovanju z mladimi, morda bodočimi Leoti, smo pomagali pri izvedbi projekta Pismo tebi, ko so učenci osnovnih šol Izole pisali prijazna pisma varovancem Doma upokojencev Izola. Izbrali smo 3 lepe slike za Plakat miru in v nacionalni finale slovenskega Plakata miru so tokrat prvič prišla tri likovna dela iz Izole. Z Rdečim križem Izola nas že leta povezujejo srčne vezi, saj smo že leta povezani v projektu Donirane hrane, letos pa smo ob delitvi 100 pustnih krofov opazili, da za donirano hrano potrebujejo velik hladilnik. V sodelovanju s podjetjem Schneider Electronic in njihovim hčerinskim podjetjem Eliwell, smo Rdečemu križu Izola donirali nov, profesionalni 700 litrski hladilnik. Najbolj pa smo ponosni na akcijo, ki je tekla nekaj mesecev in v kateri smo trem osnovnim in dvem srednjim šolam v Izoli razdelili 70 rabljenih, a za novega uporabnika pripravljenih računalnikov in 78 kamer za lažji pouk na daljavo. Med temi računalniki so bili tudi tisti, ki smo jih skupaj z drugimi darili, namenili našemu najdragocenejšemu projektu – Božičku za otroke v rejniških družinah.

Že jutri je nov dan, že jutri se pišejo nove zgodbe. Samo skupaj zmoremo več.

Od jeseni do jeseni