Sobotni koncert je dokaz, da gre v tretje rado. In da povezani zmoremo več, kar v Lions Klubu Izola-Isola dokazujemo že 10 let.

Po obdobju kulturnega in glasbenega zatišja, smo se s srčno željo po druženju, glasbi in seveda s plemenitim namenom zbrali v Kulturnem domu Izola. Dvorano so pod suvereno roko maestra Mirka Orlača objeli zvoki Pihalnega orkestra Izola, ki nam je postregel z nekaterimi čisto novimi preoblekami melodij za njihove glasbene goste, nastop so pospremili glasovi Kompanije Izolane, kot gost večera  pa je s svojimi zimzelenimi zaokrožil Slavko Ivančič.

Pihalni orkester Izola. Foto: Branko Furlanič

Koncert, ki smo ga naslovili Povezani – Insieme je bil nekakšno glasbeno nadaljevanje lanskega dobrodelnega roza oktobra. Takrat smo se v Lions Klubu Izola-Isola odzvali in z donacijo omogočili nakup naprave za limfno drenažo, ki jo članice Europa Donna podružnice Obala lahko uporabljajo samostojno v udobju lastnega doma. Naprava tako prihrani marsikatero pot in ogromno denarja, ki bi bil potreben za izvajanje limfnih drenaž. Le-te so pri pojavu limfedema, ki nastane po tistih operacijah, ko se odstranijo tudi podpazdušne bezgavke, še kako potrebne.

Na dobrodelnem koncertu, ki ga je vodila naša članica in obenem idejna pobudnica Nataša Benčič, sta se nam pridružila izolski župan Danilo Markočič in podžupanja Agnese Babič, veseli smo bili tudi direktorja Komunale Izola , Denisa Beleta, ki je z našim klubom že sodeloval.

Izredno nas veseli, da bodo članice Europa Donna Obala, ki združuje 170 žensk z izkušnjo raka na dojkah iz Slovenske Istre, dobile svoj prostor za druženja, predavanja in ostale dejavnosti prav v Izoli. Komunala Izola, ki upravlja z občinskimi prostori, je namreč uredila enega izmed njih in županova simbolna predaja ključa predsednici združenja Darji Rojec, se je zgodila prav na ta dobrodelni večer.

Župan Danilo Markočič in Darja Rojec. Foto: Branko Furlanič

Večer je bil, poleg nastopajočih, ki so se odrekli honorarju, izpeljan s pomočjo Centra za kulturo, šport in prireditve Izola. Vstop je bil prost, obiskovalci pa so s seboj odnesli tople spomine in knjigo Darje Rojc z nasveti o zdravem življenju.

V skrinjico s prostovoljnimi prispevki smo hvaležno sprejeli kar 1433€. Tako se je nabralo dovolj donacij, da bomo z izkupičkom večera POVEZANI – INSIEME dokupili pripomoček k obstoječi napravi za limfno drenažo, ki bo članicam Europa Donna Obala še bolj olajšal okrevanje po operaciji raka dojke. Od zbranega zneska smo 200€ namenili tudi v sklad Lions Slovenija za pomoč zaradi vojne prizadetim ukrajinskim državljanom.

Zahvaljujemo se vam, dragi obiskovalci in vsem, ki ste pomagali sooblikovati ta večer: nastopajočim glasbenikom, Centru za kulturo, šport in prireditve, Komunali Izola, Občini Izola, vinarju Robiju Štuletu in fotografu Branku Furlaniču.

Večer, ko so vse note zazvenele za dober namen

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja