Humanitarni koncert za društvo Palčica Pomagalčica – za udejanjanje talentov otrok

Ob 10. obletnici smrti velikana slovenske pop glasbe, Danila Kocjančiča


V petek, 3. februarja ob 19.00 v telovadnici OŠ Vojke Šmuc Izola.

Koncert organizirata Lions club Izola- Isola ter društvi Pihalni orkester Izola in Marezige z dragoceno pomočjo Centra za kulturo, šport in prireditve Izola ter OŠ Vojke Šmuc, v sodelovanju z Javnim skladom RS za kulturne dejavnosti – v območni izpostavi Izola in Koper..

Brezplačne vstopnice bodo na razpolago v galeriji Alga Izola en teden pred koncertom.

Na koncertu bomo zbirali prostovoljne prispevke.

Vhod v dvorano OŠ Vojke Šmuc Izola za koncert samo s strani parkirišča Zdravstvenega doma!


Danilu v spomin, za otroške sanje

Portorož 1905, Si še jezna name, Dober dan, Senca, Pogum, Anita, Dobrodošli v bife pri Kralju, Tina, Veter z juga, Amerika, Črta … to so res le nekateri naslovi glasbenih uspešnic, za katere je glasbo napisal pokojni Danilo Kocjančič, besedila zanje pa Ježkov nagrajenec, tekstopisec Drago Mislej Mef. Bila sta zelo poseben in zmagovalen ustvarjalni tandem. Kot za stavo so skladbe pobirale nagrade na festivalih, predvsem pa so se zasidrale v srca poslušalcev in skozi čas postale večno zelene melodije.

3. februarja 2023 bo minilo deset let, odkar se je s tega sveta poslovil Danilo Kocjančič

V njegov spomin pripravljamo humanitarni koncert, katerega celotni izkupiček namenjamo društvu Palčica Pomagalčica za njihovo akcijo »Ujemi svoje sanje« zbrana sredstva bodo namenjena plačilu različnih ustvarjalnih dejavnosti otrokom iz ranljivih družin, ki si teh dejavnosti za udejanjanje svojih talentov žal ne morejo privoščiti.

Kako Ujemi svoje sanje predstavlja Larisa Štoka, predsednica društva Palčica Pomagalčica, prejemnica Zlatega jabolka primorskih medijev (Osebnost Primorske 2019) in Jabolka navdiha (2019), ki ga podeljuje predsednik Pahor:

»Želja našega društva je, da bi vsakemu otroku mavrica ustvarjalnosti, ki jo nosi v sebi, lahko zasijala v vseh njenih odtenkih, da bi bil vsak otrok lahko ponosen nase in da bo vsak od njih z našo pomočjo lahko stopal po poti, posuti z življenjsko dragocenimi trenutki. S pomočjo denarnih donacij v okviru akcije “Ujemi svoje sanje” želimo omogočiti otrokom različnih ranljivih skupin, da razvijajo svoje talente in nekega dne tudi oni ujamejo svoje sanje. Z zbranimi donacijami jim želimo omogočiti obiskovanje različnih taborov, tečajev ali treningov, ki si jih sami izberejo. Tako bodo tudi na njihovih obrazih zažareli, slikarski, gledališki, glasbeni in drugi nasmehi, ki bodo osrečili njih in vse nas.«

Prvo donacijo v ta namen je Društvo Palčica Pomagalčica prejelo leta 2019 od podjetja C&A. Z njihovo denarno donacijo je skupina otrok v času poletnih počitnic preživela nepozabne trenutke na taborih likovne ustvarjalnosti in na taborih, kjer so začutili naravo in sami sebe tudi preko različnih športnih aktivnostih ob strokovno usposobljenih tutorjih. Lions club Izola-Isola je z društvom Palčica Pomagalčica že večkrat sodeloval, na tak način – z velikim s humanitarnim koncertom, pa sodelujejo prvič.

Ideja za koncert ima svoj začetek in zgodbo

Matej Bržan, nekdanji predsednik PO Marezig, je Mirku Orlaču, dirigentu PO Izola je lani poleti ob kavi navrgel, da je 3. 2. 2023 obletnica smrti Danila Kocjančiča in da bi lahko to bil izgovor za sodelovanje obeh orkestrov. Orlaču tega ni bilo treba dvakrat reči, poklical je predsednico PO Marezig, Majo Valbert in predsednika PO Izola Dušana Kitiča ter Natašo Benčič, članico Lions kluba Izola, s katerim izolski orkester že nekaj let lepo sodeluje pri dobrodelnih projektih. Projekt predstavil še Dragu Misleji Mefu – dobesedno v bifeju pri Kralju, isti trenutek je prisedel še mimoidoči Tulio Furlanič in zgodba je stekla… Z Borisom Babičem, novim dirigentom PO Marezige sta si dirigiranje koncerta razdelila, Orlač je vse orkestrske priredbe znanih melodij Danila Kocjančiča napisal sam, sodelujoči pevci in voditelja pa so tako kot vsi, ki sooblikujejo koncert, podarili svoj nastop.

K sodelovanju smo povabili pevce in pevke, ki so že interpretirali Danilove skladbe, tokrat pa bodo prvič zazvenele ob spremljavi velikega združenega pihalnega orkestra Izola in Marezige. Peli bodo: Drago Mislej Mef, Slavko Ivančič, Tinkara Kovač, Tulio Furlanič, Lara Baruca, Matjaž Jelen.

Koncert bosta vodila in tudi kaj zapela izjemna Iztok Gustinčič in Tomaž Klepač. Pri zadnji skladbi, ko bodo vsi nastopajoči zapeli skupaj, se jim bo na odru pridružila tudi Meta Kocjančič, Danilova hčerka.

Da bo še lepše…

Ne zgodi se pogosto, da se vsi koščki mozaika tako lepo zložijo v celoto, a ko se, je posebej lepo. In takrat je po koncertu treba nazdraviti in se malo podružiti, da skupaj podaljšamo trenutek Lepega.

Meta Kocjančič, slaščičarka v kavarni in slaščičarni Café Central v sklopu hotelov LifeClass Hotels & Spa, Portorož, članica kuharske reprezentance Slovenije, avtorica  nagrajene Potične torte v Mercatorjevi akciji » Naj slovensko pecivo«, je Danilova hči. Z veseljem se je odzvala našemu vabilu, da bo za druženje po koncertu pripravila torto in sladice, ki jim bo v navdih Danilova glasba in vsebina projekta – Ujemi svoje sanje. K akciji pa so z veseljem pristopili tudi Hoteli LifeClass Portorož, ki bodo Meti omogočil peko in podporo namena projekta, kot tudi podjetje Vina Koper,  da bomo lahko skupaj nazdravili lepemu dogodku.

Brez tega ne gre

Da lahko uspe tako velik dogodek, je potrebno organizacijsko in srčno sožitje veliko ljudi, društev, organizacij, povezanosti.

Brez Društva Pihalni orkester Izola ne gre, saj je vsako in tudi vsakoletno sodelovanje z njimi že dolga leta, pravi praznik – glasbe, srčnosti in profesionalnega odnosa. Tokrat si podajajo roko še z Društvom Pihalni orkester Marezige.

Vedno Lions clubu Izola – Isola ob dogodkih organizacijsko stoji ob strani Center za kulturo, šport in prireditve Izola iz Občine Izola, tokrat gre posebna zahvala Osnovni šoli Vojke Šmuc Izola, ki koncertu nudi gostoljubje.

Glasbeniki vedno prijazno skočijo na pomoč in na takih koncertih podarijo svoj nastop. Lionsi iz Izole pa so tu zato, da vse niti povežejo, organizirajo in prostovoljno pripravijo velik dogodek ter tako s pomočjo donacij obiskovalcev v skrinjico in morebitnih sponzorjev zberejo sredstva zato, da bodo otroci lahko ujeli svoje sanje.

Danilo Kocjančič je svoje sanje izsanjal, napisal je nešteto melodij, ob katerih sanjajo, plešejo, ljubijo…generacije ljudi.
Lovimo nove sanje skupaj.
Samo skupaj zmoremo več.

Humanitarni koncert Ujemi svoje sanje bomo v podobnem obsegu ponovili junija v Kopru.

Ujemi svoje sanje