Z veseljem smo se odzvali prošnji za pomoč in nabavili tri računalnike za otroke ukrajinske družine, ki se je zaradi vojne zatekla v Slovenijo. Donacija jim ne bo le polepšala decembra, temveč tudi olajšala nadaljnje učenje in vključevanje v novo okolje.

Na našem predzadnjem klubskem sestanku je član Milan Baškovič podelil prošnjo za pomoč, ki jo je v Izolo prineslo iz drugega konca Slovenije. Nanj se je obrnila prijateljica, ki je ukrajinski družini s tremi otroki odstopila hišo na SZ Slovenije. Zaupala mu je, da je družina v državo pribežala le z nekaj najnujnejšimi stvarmi, šoloobveznim otrokom pa bi izobraževanje in vključevanje v družbo zelo olajšali računalniki.

V klubu smo se soglasno strinjali, da se odzovemo izraženi potrebi po pomoči in s klubskimi sredstvi otrokom vsaj malo olajšamo nepredstavljivo težek položaj. Tako je tri Fujitsu i5 z MS Office opremljene prenosnike v imenu kluba priskrbel predsednik Nelson Šorgo, v vedoželjne roke pa jih je predal Milan.

Kot nas je obvestil, je bila sreča neizmerna, o njej pa pričajo tudi nasmejani obrazi in sporočila zahvale.

Prenosni računalniki bodo pomagali pri izvajanju šolskih obveznosti; najstarejšemu dekletu ob nadaljevanju študija prehranskega svetovanja, devetošolki pri zaključevanju zadnjega razreda in najmlajšemu fantu, ki pri samo 10 letih razume kar 5 jezikov.

Otrokom iz Ukrajine olajšali šolanje
Tagged on:                         

Dodaj odgovor