Lions club Izola- Isola je Plakat miru vzel za svojega pred petimi leti. Še vsako leto doslej je v nacionalnem izboru naše barve zastopala slika otroka iz Izole, lani celo dve. Že drugo leto našega sodelovanja smo v Izoli gostili zaključek nacionalnega izbora in Plakat miru je za naš klub ena tistih akcij, ki jo imamo res radi.

Tudi tokrat smo k sodelovanju povabili vse tri osnovne šole v Izoli: Livade, Vojka Šmuc in Dante Alighieri. Vsaka šola je za lokalni izbor prispevala 7 slik, ki jih aprila prav vse predstavimo na občinski razstavi v Manziolijevi palači v sodelovanju z Samoupravno skupnostjo Italijanov Izola. A do aprila je še daleč…in danes je komisija prvič videla lepa otroška mirovna sporočila. Kot vselej nam je gostoljubje za izbor nudila Galerija Insula Izola, njen direktor Dejan Mehmedovič je bil predsednik komisije, v njej pa sta bili še akademska slikarka Fulvija Grbac in s strani našega kluba Nataša Benčič.

Nismo imeli lahkega dela, zares ne. Saj so sporočila otrok in njihova likovna govorica vsako leto boljši, izrazitejši, vsebinsko zgovorni. Na osnovni šoli Vojke Šmuc so bili tokrat res dobri, zato smo izbrali dve sliki avtoricCaroline Ulaga in Jovane Nikolič, na osnovni šoli Livade pa nas je navdušila slika Eme Rizvič. Te slike gredo v nacionalni izbor, pohvalili pa smo sliko Giuseppa Pellegrinija z OŠ z italijanskim učnim jezikom Dante Alighieri.

Čestitke našim izbrancem, zahvala mentorjem, slikam pa srečno pot v nacionalni izbor.

Prihodnost miru v otroških očeh