So vezi, ki se ne pretrgajo, četudi se je svet zaradi covida vrtel drugače. A vezi prijateljstva zdržijo tudi takšne preizkušnje in ponovno zacvetijo, ko spet lahko. Ker so močne, ker jih številne preizkušnje le okrepijo.

Tako je po treh letih spet zaživel Odbor Lions klubov severnega Jadrana, ki je bil ustanovljen leta 2017. Prvo srečanje, ki je spet povezalo stare prijatelje, je bilo sredi februarja v Portorožu in že takrat so napovedali KONCERT PRIJATELJSTVA – CONCERTO DELL’AMICIZIA, ki se je v Konservatoriju Giuseppe Tartini zgodil v Trstu 18. marca.

Igrati pred polno dvorano – to so želje vsakega glasbenika in nocoj se je ta želja štirim mladim študentom iz dežel, ki povezujejo tudi Odbor Lions klubov severnega Jadrana, uresničila. Ana Starc je Slovenka, Laura Banić prihaja iz Hrvaške, Alberto Forti je Italijan, vsi trije pa izvrstno igrajo klarinet. Z deli Carla Marie von Webra, Mozarta, Milhauda in Brahmsa so ob klavirski spremljavi Hrvata Andree Furlana navdušili polno dvorano prisotnih lionsov iz Slovenije, Hrvaške in Italije. Veseli pa so bili tudi donacije – simboličnega čeka v višini 1600 €, ki so jih skupaj zbrali Lions klubi, povezani v Odbor Severnega Jadrana.

Tako so klubi udejanili osnovni namen prijateljskega druženja – mednarodno povezovanje in dobrodelnost.

Predsedovanje odboru se sicer menja vsako leto, letos mu predseduje distrikt 108 TA2 – Italija, naslednji skupni koncerti dogodek pa bo v aprilu.

Prisotne je pred koncertom nagovorilo več govorcev, med njimi tudi Nadja Pahor, pooblaščenka za mednarodne odnose in nekdanja guvernerka našega distrikta.

Glasba ima sporočilo upanja in povezovanja – to je ena od misli, ki je bila izrečena na tržaškem glasbenem odru in je podčrtala pomen lepega koncerta in druženja.

Koncert prijateljstva – Concerto dell’amicizia