V soboto, 18. novembra 2023, smo se na Cerju srečali člani in članice Lions ter Leo klubov iz vse Slovenije. Z 2500 sadikami smo pogozdili del kraškega območja, ki ga je lani prizadel hud požar, akcijo pa smo združili še s praznovanjem Dneva Lionizma.

Glavni cilj srečanja je bil z novimi drevesnimi sadikami obnoviti del goriškega Krasa, ki je bil opustošen v požaru julija 2022. Na dogodku je med 200 prostovoljci in prostovoljkami iz 36 Lions in 2 Leo klubov aktivno sodeloval tudi LK Izola. Ključno vlogo pri uspešnosti trajnostne pobude pogozdovanja so z usmerjanjem in podporo prizadevanjem za obnovo okolja imeli strokovnjaki Zavoda za gozdove (ZGS).

Za nabavo sadik je poskrbela Zveza Lions klubov Slovenije, ZGS, s prispevkom tudi člani in članice slovenskih Lions in Leo klubov ter donacija podjetja Intra Lightning.

Akcija Pogozdovanje Krasa ne predstavlja samo fizičnega prispevka, temveč simbolizira tudi odločnost Lions klubov za trajnostni razvoj in ohranjanje narave. Po posajenih 2500 sadikah, je sledilo druženje in praznovanje Dneva Lionizma v prostorih OŠ Vogrsko.

Skupna vizija in moč, ki smo ju izkusili na terenu, sta ključni za ustvarjanje pozitivnih sprememb v naši družbi.

Z veseljem se bomo vračali na ta čudoviti del Krasa, kjer pogled sega vse do morja, in uživali ob rezultatih naših naravovarstvenih prizadevanj.

Na uspešno rast!

Združili moči in na Krasu zasadili 2500 drevesnih sadik
Tagged on:

Dodaj odgovor