…je napisal pesnik. In le kje, če ne v Izoli, ki je bila nekoč zares otok,  v italijanskem jeziku pa je pomen njenega imena takšen še danes, človek pomisli na pomen povezanosti? Otoka s kopnim, delčka s celoto, tebe in mene, Človeka s Človekom?

15168670_10209488400899190_6619096492750937346_o

Zato smo se na prvem, zagotovo pa ne zadnjem skupnem družabnem srečanju, na pobudo conskega predsednika Igorja Bordona zbrali člani Lions in Leo kluba 5. Cone v 1. Regiji: Ankaran-Istra, Izola- Isola, Koper-Capodistria, Zarja Portorož, Postojna Proteus, Sežana in Leo klub Koper, pridružila pa se nam je številčna delegacija Lions kluba Novigrad iz sosednje Hrvaške. Skupaj nas je tabo bilo krepko cez šesdeset.

Želja po druženju, zagotovo. Povezana z željo – pomagati. V letu 100 letnice Lionizma smo ves izkupiček večera, 680 evrov, namenili Obalnemu društvu slepih in slabovidnih, ki jih je med nami zastopal Ambasador Objema – glasbenik Aleksander Novak. Zapel nam je nekaj svojih avtorskih skladb, tistih, ki jih s prejšnjih srečanj z njim že poznamo, pa tudi kakšna nova nota nas je pobožala.

Ni nam privoščila počitka, saj je neutrudno in uspešno licitirala predmete, ki so jih prispevali klubi, naša Zarja, Irena Dolinšek. Umetnine, lepe predmete, majice olimpijk Veronike Macarol in Tine Mrak in dobitnika treh olimpijskih medalj, Vasilija Žbogarja.

Dopolnili smo tudi listino Slovensko Italijanskega odbora Lions klubov severnega Jadrana in v odbor še uradno sprejeli LK Portorož Zarja.

Mi pa smo pridno sodelovali pri dražbi, prepoznavanju glasbenih ugank DJ-a Lovra, plesu na melodije po njegovem izboru, nazdravljanju z vini Santomas, ob dobri večerji Hotela Belveder in preprosto – pri druženju drug z drugim.

Prisluhnili smo prijaznemu nagovoru našega guvernerja Gregorja Pajiča, nismo pa se niti najmanj branili Objema, h kateremu sta povabila skupaj s koordinatorko obeleževanja stoletnice, Natašo Benčič. Zdi se, da objem deluje…, kaj pravite?  Nasmeje, poboža, razveseli, podari. Podčrta kar je dobrega in prežene kakšen črn  oblak. Hvala vsem za lep večer, na svidenje prihodnjič.

 

druženje, zabava in dobrodelnost si podajajo roke

Posted by Irena Dolinšek on Saturday, November 26, 2016

Vse slike: Irena Dolinšek

​Nihče ni otok povsem sam zase