Sanjam nikoli ne poteče rok trajanja

Na prehrambenih izdelkih je vedno napisan rok uporabnosti. Nikoli pa ta rok ni zapisan v življenju. Prav sanje so tisto naše čustvovanje, tisti srčni  del nas, ki nikoli ne umre. To je 3. februarja zvečer dokazala polna športna dvorana Osnovne šole Vojke Šmuc Izola, ki je navdušeno v en glas pela, ploskala, se veselila in spominjala pokojnega velikana pop glasbe Danila Kocjančiča.  

Prav na dan 10. obletnice njegove smrti smo mu posvetili humanitarni koncert UJEMI SVOJE SANJE ter vsi skupaj s prostovoljnimi prispevki zbrali 4000 eurov, ki jih namenjamo društvu Palčica Pomagalčica za udejanjanje sanj otroških talentov, za vse tiste otroke, ki jim socialne okoliščine tega ne omogočajo. Tako bodo lažje obiskovali kulturne in športne dejavnosti, glasbeno šolo, tabore…

Težko je najti prave besede za čustva, ki so žarela z odra, kjer sta – povezana v en velik glasbeni korpus igrala združena Pihalna orkestra Izola in Marezige pod vodstvom dirigentov Mirka Orlača, ki je napisal tudi vse priredbe za orkester in Borisa Babiča, skupaj z njima pa pevci in pevke: Tinkara Kovač, Lara Baruca, Slavko Ivančić, Tulio Furlanič, Matjaž Jelen in Drago Mislej Mef, ki je napisal večino tekstov na Danilove melodije. Na koncu se jim je pri zadnji skladbi Amerika pridružila še Danilova hčerka Meta Kocjančič, ki nas je kot priznana slaščičarka iz slaščičarne Cafe Central Hotelov Lifelass v Portorožu in obenem članica slovenske kuharske reprezentance, po koncertu tudi posladkala z mignoni in pravo rock’n’roll torto v spomin na svojega očeta.

Poseben ton so večeru dajali tudi voditelji. Naša članica Elen Batista Štader je prijazno prevzela vajeti uradnega dela in klepeta z Lariso Štoka, predsednico Društva Palčica Pomagalčica in guvernerjem slovenskih lionsov, Radovanom Pušnarjem, ki sta občinstvu predstavila delo obeh organizacij, kjer res delamo ljudje – za ljudi. Neprekosljiva odrska genija Iztok Gustinčič in Tomaž Klepač – močan voditeljski tandem pa sta dvorano nasmejala, raznežila in skupaj s pevci obujala spomine na Danila Kocjančiča. Tako smo slišali vrsto anekdot, ki so že postale zgodovinski spomin.

Kako lepo je biti del te skupne energije, kako lepo je ustvarjati radost in pomagati. Biti hvaležen vsem, ki so za ta koncert podarili svoj nastop, svoje delo, svoj čas in vsem v dvorani, ki so donirali v skrinjico.

Kako lepo je sanjati in skupaj pomagati udejanjati otroške sanje.

Koncert  so organizirali Lions club Izola- Isola ter Društvi Pihalni orkester Izola in Marezige z dragoceno pomočjo Centra za kulturo, šport in prireditve Izola ter OŠ Vojke Šmuc, v sodelovanju z Javnim skladom RS za kulturne dejavnosti - območni izpostavi Izola in Koper.

Samo skupaj zmoremo več. Dokaz za to so fotografije, video posnetki in logotipi vseh, ki ste pomagali soustvarjati ta veličasten večer – Ujemi svoje sanje.

Sanjajmo skupaj, naprej. V juniju koncert ponovimo v koprski občini.

Za Društvo Paliča Pomagalčica zbrali 4000 eurov